Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




21.02.2020

Побутові осушувачі повітря

Надмірна волога в навколишньому середовищі, згубно впливає на здоров'я людини. Волога також може впливати на будинок або кімнату, коли рівень вологи в домі високий. Приміщення стає несприятливим і навіть небезпечним для людини, через грибок і цвіль. Позбутися від зайвої вологи можна шляхом посиленого вентилювання, але простим і доступним рішенням є побутовий осушувач повітря.вологе примыщення

Не всім відомо про обладнання, яке може підтримувати приміщення на предмет вологості, щоб волога не стала проблемою. Але ми живемо в такому світі, де технологічний прогрес добрався до мікроклімату в звичайному будинку. Вологопоглинач, як його ще називають, створений для того, щоб регулювати вологість в домі, і відповідно для збереження конструкції будівлі, наших меблів, обробки, і звичайно, нашого здоров'я. Такий пристрій необхідний практично для кожного приміщення

Як працює

осушувач повітряВиріб працює по конденсаційному принципу, волога перетворюється у воду. Що це означає? Відповідь криється в його дії: вологе повітря забирається за допомогою тиску, всередину агрегату, де потрапляє на охолоджений до точки роси випарник. При охолодженні, з повітряних мас починає виділятися вода в формі крапель, які стікають в спеціальний бак, а сухе повітря рухається до конденсатору, де нагрівається до кімнатної температури і потім видувається в приміщення. Така дія є безперервна, поки весь кисень в кімнаті не досягне норми - 40-60% RH.

Але осушення - не весь функціонал, а волога - не єдина мета. В деякі моделі можуть входити такі можливості, як:

  • очищення від бактерій;
  • фільтрація пилу, пуху, бактерій, вірусів, пилку, пилових кліщів, алергенів (повітряні фільтри є обов'язковим елементом кожного приладу);
  • іонізація частинками срібла;
  • сушка білизни;
  • турбота про себе (коли обладнання, саме промиває внутрішні елементи);
  • а ось промислова лінійка може навіть поставляти свіжий кисень в приміщення.

Тобто, якщо вам необхідно забезпечити здорове середовище в будинку і постійний контроль мікроклімату - осушувачі ідеально підійдуть для цього. Але кожен виробник пропонує різні можливості, тому потрібно оглядати осушувач повітря і його документи на режими роботи та властивості фільтра.

Як і будь-яке інше обладнання, кожен осушувач має свої параметри. Завдяки характеристикам, можливо підібрати такий осушувач повітря, який необхідний саме вам. Які ж характеристики бувають у побутових осушувачів повітря?

Основні характеристики

Сьогодні виробники пропонують повністю автоматизовані кімнатні осушувачі повітря, які не потребують участі користувача.

Першочергово обладнання необхідно проаналізувати і визначити, що основна характеристика «продуктивність» підходить під ваше приміщення. Так само дивимося на споживання електроенергії, при яких параметрах мікроклімату відбувається поглинання вологи і на інші технічні особливості.

Потрібно пам'ятати, що висока ціна осушувача повітря для квартири не завжди гарантує те, що він підійде для ваших умов. Під час вибору пристрою враховують кубатуру приміщення, частоту використання осушувача повітря для домашніх умов, а також необхідність додаткових функцій. Наприклад, автоматичне включення механізму за допомогою гігрометра ідеально підійде чутливим до вологи людям або для приміщень з маленькими дітьми, а також при постійно зростаючій вологості.

Осушувач повітря з таймером

З ним також можна знизити вологість, не контролюючи процес. Наприклад, якщо в квартирі з'являється конденсат після використання ванни або готування на кухні у вечірній час, осушувач можна включити на ніч, запрограмувавши вимикання через вказаний проміжок часу.

Количество просмотров: 851

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5