Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




04.06.2019

Київ стає центром синергетики регіональних торгово-промислових палат світу

Ініціативна група регіональних торгово-промислових палат із 13 країн, що об’єднують сотні тисяч підприємств, створила міжнародну бізнес-асоціацію з центром у Києві – «КИЇВСЬКИЙ КЛУБ» партнерських Палат».

Третього червня під час Саміту партнерських палат, який відбувся в Київській торгово-промисловій палаті, представники палат Австрії, Білорусі, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Словенії, Угорщини, Хорватії, ОАЕ, а також із різних регіонів України визначили практичні аспекти діяльності новоствореної громадської організації «КИЇВСЬКИЙ КЛУБ» партнерських Палат».

Організатори зазначили, що робота Клубу буде спрямована на сприяння потребам бізнесу, його розвитку, підвищення кваліфікації, а також на залучення в регіони України зарубіжних інвесторів.

Про історію створення Клубу розповів Президент Вільнюської торгово-промислової та ремісничої палати Сігітас Леонавичус: «Я з 2013 року плідно працюю з Україною. Це цікава для багатьох країна, тому що вона має великий потенціал. Ми з партнерськими торгово-промисловими палатами зустрічаємося вже четвертий рік. У результаті цих зустрічей ми вирішили, що для більш активної праці в цій сфері потрібно залучати політиків – українських, литовських, а також членів парламенту Євросоюзу. Український бізнес виживає з 90-х років. Разом ми будемо боротися за створення рівних умов для бізнесу. «КИЇВСЬКИЙ КЛУБ» партнерських Палат» – це нова форма взаємодії бізнесу, суспільства та, сподіваємося, влади. Ми покладаємо великі надії на досягнення високих результатів діяльності цього Клубу».

Микола Засульський, президент Київської торгово-промислової палати, який обраний президентом «КИЇВСЬКОГО КЛУБУ» партнерських Палат», зазначив:

«Наше прагнення до співпраці між палатами та їхніми керівниками зародилося не сьогодні та не вчора. Київським зустрічам уже більше ніж 10 років, а партнерським зв’язкам із багатьма палатами – більш як 30 років. Під час минулорічного Саміту з ініціативи Вільнюської та Київської торгово-промислових Палат ми спільно підписали Меморандум, у якому підтримали ідею створення «КИЇВСЬКОГО КЛУБУ» партнерських Палат». Я очікую від його створення прокладання нових доріг для нашого бізнесу за кордон».

Президент Палати Італії для Балканських країн та України Паоло Ді Лулло поділився метою створення громадського об’єднання: «Сьогоднішня подія закріпить зв’язки між бізнесом різних країн. Створення цього Клубу є необхідністю. Тим паче зараз Україна переживає складні часи і є потреба підтримки цього бізнесу. Система торгово-промислових палат має потужну силу й наш обов’язок – це підтримати малий та середній бізнес для того, щоб допомогти йому стати на ноги й закріпитися на міжнародному ринку».

Члени «КИЇВСЬКОГО КЛУБУ» партнерських Палат» також взяли активну участь у роботі VНаціонального експортного форуму, що відбувся в Торгово-промисловій палаті України. На заході перед 400 представниками українського бізнесу виступили президент Вільнюської торгово-промислової та ремісничої палати Сігітас Леонавичус та Санан Насіблі – віце-президент ТПП Дубаї.

Керівники регіональних торгово-промислових палат домовилися, що наступна зустріч відбудеться через рік, де підіб’ють підсумки роботи за рік та розглянуть подальші перспективи розвитку «КИЇВСЬКОГО КЛУБУ» партнерських Палат».

Газета «Приватний підприємець» – інформаційний партнер

Матеріал надано відділом корпоративних комунікацій
Київської торгово-промислової палати

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 4243

Ми на Facebook

Популярне