Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




07.07.2020

Visa запускає освітню онлайн-програму #She’sNext для українських жінок-підприємниць

Компанія Visa, світовий лідер у галузі цифрових платіжних технологій, оголосила про запуск безкоштовної освітньої онлайн-програми #She’sNext для українських жінок-підприємниць та власниць малого бізнесу у партнерстві з програмою SheExports у рамках глобальної кампанії She’s Next.

Відомо, що малий і середній бізнес є одним із найбільш потерпілих від пандемії секторів економіки України. Згідно з результатами недавнього опитування Visa COVID-19 CEMEA Impact Tracker, 83% опитаних власників малого бізнесу заявили про радикальне зниження своїх надходжень під час пандемії. Така ситуація пов’язана зі зміною купівельних звичок споживачів, до якої були готові не всі українські підприємці.

Карантинні обмеження особливо позначилися на тих видах бізнесу, де у значній кількості діють підприємства, засновані жінками: індустрія краси та здоров’я, сфера послуг та дрібна торгівля. Як показало дослідження ведення бізнесу серед жінок-підприємниць України, проведене CBR для Visa у квітні-травні 2020 року, у 38% опитаних жінок-підприємниць суттєво скоротилися надходження під час пандемії, а 52% – взагалі вимушені були зупинити свою діяльність.

«Малий бізнес, заснований жінками, найбільше постраждав від наслідків пандемії, тож українські підприємниці потребують нових навичок і форм роботи. За даними нашого дослідження, 86% малих бізнесів, створених жінками, все ще працюють офлайн, а отже, більш вразливі в сучасних умовах. Наша освітня програма в рамках глобальної кампанії She's Next допоможе жінкам опанувати необхідні знання та навички з цифрової трансформації бізнесу. Така допомога є надзвичайно важливою для адаптації бізнесу до нових реалій та подальшого сталого розвитку», відзначила Світлана Чирва, регіональний менеджер Visa в Україні, Білорусі та Молдові.

«Жінки частіше ніж чоловіки відчувають невпевненість чи брак підтримки у розвитку власного бізнесу, хоча в малому бізнесі частка жінок-підприємниць становить 46%. Окрім цього, через введені карантинні обмеження жінки-підприємниці фактично працюють у дві зміни, суміщаючи бізнес із вихованням дітей і домашніми справами. Дана освітня програма та надихаючі історії успіху дадуть слухачкам не лише необхідні практичні інструменти, а й додаткові ресурси і мотивацію для створення, розвитку та масштабування конкурентоспроможного бізнесу в усіх без винятку галузях та сферах», прокоментувала Мар’яна Каганяк, співзасновниця програми SheExports.

Освітня програма Visaтриватиме протягом кількох місяців і включатиме серію навчальних вебінарів. Учасниці, жінки-підприємниці та власниці малого бізнесу, зможуть розвинути свої практичні навички та отримати знання з різних аспектів управління компанією, використання фінансових інструментів для оптимізації бізнесу, а також розбудови власного бренду, стратегії переговорів, маркетингу та продажів.

Тренерами й мотиваційними спікерами програми стануть відомі бізнес-тренери, експерти та лідерки українського бізнесу.

Серед викладачів: Наталія Кадя, засновниця, Being Human School; Юрій Заярний, фінансовий директор компанії «Бель Шостка Україна», викладач Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS); Шаміль Малачієв, лектор з підприємництва та брендингу в Українській Академії Лідерства; Альона Мисько, засновниця фінансової компанії Fuelfinance; Валерій Пекар, підприємець і громадський діяч та інші.

У четвер, 16 липня, о 17.00 відбудеться перший навчальний вебінар на тему “Ідеальний шторм: що треба знати і робити лідеркам, щоб їхній бізнес вижив”.

Перед учасницями вебінару виступатимуть:

  • Валерій Пекар – підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи (kmbs) та Львівської бізнес-школи Українського Католицького Університету (LvBS), автор понад 300 статей із питань менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій.
  • Валерія Гузема – засновниця бренду Guzema Jewelry.

Подію модеруватиме Мар’яна Каганяк, експертка у сфері міжнародних економічних відносин, громадська діячка та реформаторка; співзасновниця програми SheExports.

Участь у освітній програмі – безкоштовна за попередньої онлайн-реєстрації.

Корисні посилання:

Джерело: Visa

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3142

Ми на Facebook

Популярне