Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




12.12.2022

Які є сервіси для збільшення онлайн-продажів та як змінилися digital-звички українців

Фінансове становище практично будь-якої компанії загалом залежить від здатності продати продукт, який вона виробляє. Збільшення обсягів продажів — одна з головних цілей бізнесу. Мистецтво продажів не є простим: потрібно знати потреби потенційних споживачів, грамотно представити товар чи послугу, спонукати до покупки. Існує немало способів, які допомагають збільшити прибуток. Пропонуємо декілька —  простих, ефективних та таких, що враховують поведінку українців в інтернеті. 

Канали для залучення трафіку

Контекстна реклама, яку масово застосовує бізнес, іноді створює зворотній ефект: замість привернення уваги потенційних клієнтів викликає несприйняття і відмову від придбання продукту чи послуги. У такому випадку експерти радять скористатися маловикористовуваними, але не затратними та ефективними сервісами для збільшення інтернет-продажів. 

Ось їх короткий список:

  1. Маркетплейси —  їм Ґуґл віддає значну частину пошукового трафіку, тому варто розміщувати свій товар на цих майданчиках і продавати. Про найпопулярніші українські маркетплейси та особливості торгівлі на них можна прочитати у статті.
  2. Прайс-агрегатори —  інструмент дає можливість отримати стабільний потік клієнтів. Достатньо мати товар та завантажити файл на сайт. Найбільш відомі: Hotline, E-katalog, Vcene.com, Sravni.ua.
  3. Дропшипінг (прямі поставки) — відповідно до цієї моделі продавець лише приймає замовлення. Товар відправляє постачальник, ділячись комісією з продавцем. Залучити дропшиперів можна з допомогою реклами в соцмережах чи Google. До речі,в  Ґуґл з'явилася нова послуга — віртуальна примірка.
  4. Кешбек-сервіси — послуга з повернення частини витрачених коштів привертає увагу покупців, спонукає їх до повторного замовлення.
  5. Сайти з промокодами — розміщують на своїх сторінках пропозиції та коди на знижку й перенаправляють трафік на інтернет-магазин. Найвідоміші Pokupon, Picodi, Promocodius, Promokod.

Збільшити трафік можна також з допомогою партнерських програм, Facebook чи Instagram.

Тренди української інтернет-торгівлі 

Діджитал-звички не є сталою величиною, вони змінюються під впливом різних обставин. Для українців таким факторов стали воєнні дії на території країни. Не дивно, що у березні найбільш популярними були новинні сайти. Але наприкінці квітня ситуація змінилася на користь освітніх сервісів та e-commerce-сайтів. 

Українці почали повертатися до онлайн-шопінгу, шукати знижки та акційні пропозиції, що дають можливість економити. Підвищився інтерес до промокодів — ними за 10 місяців нинішнього року скористалося на третину більше покупців, ніж за весь минулий рік. Майже в повному обсязі відновилися продажі в секторах електроніки, одягу, будівельних матеріалів, зоотоварів, засобів гігієни, побутової хімії.

Количество просмотров: 3631

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5