Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




14.11.2018

Член фермерського господарства – пенсіонер

Газета «Приватний підприємець»

Обмін даними між ДФС, ПФУ та фондами соцстрахування відбувається відповідно до протоколів обміну інформацією. Так, ДФС та ПФУ складено Протокол № 10/3 про обмін інформацією щодо даних про фізосіб (платників єдиного внеску) – пенсіонерів за віком або осіб з інвалідністю.

Чи потрібно членам фермерського господарства, які набувають статусу пенсіонера за віком та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, повідомляти про це орган контролю, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 301.04.04.

Відповідно до норм Протоколу, ПФУ надає ДФС інформацію щодо фізосіб (платників ЄСВ) про те, що вони є пенсіонерами за віком або особами з інвалідністю, із зазначенням дати встановлення пенсії або інвалідності.

Таким чином, членам фермерського господарства, що набувають статусу пенсіонера за віком та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, окремо повідомляти орган контролю про такий статус не потрібно.

Якщо член фермерського господарства є особою з інвалідністю та отримує соціальну допомогу від Фонду соціального страхування або Управління праці та соцзахисту населення, то підтвердженням встановлення інвалідності є довідка до акта огляду в МСЕК про встановлення групи інвалідності, яка надається до органу контролю за місцем реєстрації.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1673

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне