Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




19.11.2018

Податкові зобов'язання з ПДВ під час передавання матеріалів виконавцеві

Газета «Приватний підприємець»

Об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів/послуг, місце постачання яких, відповідно до ст. 186 ПКУ, розташоване на митній території України.

Під постачанням послуг розуміється будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передавання права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (пп. 14.1.185 ст. 14 ПКУ).

Чи нараховуються замовником податкові зобов'язання з ПДВ під час передавання сировини, матеріалів, пального виконавцеві для надання ним робіт (послуг), роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 101.04.

Відносини підряду регулюються нормами Цивільного кодексу України. Якщо робота виконується частково або в повному обсязі з матеріалу замовника, підрядник відповідає за неправильне використання цього матеріалу (ст. 840 ЦКУ). Підрядник зобов'язаний надати замовникові звіт про використання матеріалу та повернути його залишок. Якщо робота виконується з матеріалу замовника, у договорі підряду мають бути встановлені норми витрат матеріалу, строки повернення його залишку та основних відходів, а також відповідальність підрядника за невиконання або неналежне виконання своїх обов'язків. Підрядник відповідає за невиконання або неналежне виконання роботи, спричинене недоліками матеріалу, наданого замовником, якщо не доведе, що ці недоліки не могли бути ним виявлені за умови належного приймання матеріалу.

Отже, сировина, матеріали, пальне є власністю замовника й під час передавання їх виконавцеві для надання ним робіт (послуг) право власності до виконавця не переходить, а тому за такими операціями податкові зобов'язання з ПДВ замовником не нараховуються.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2046

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне