Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




21.11.2018

Перереєстрація платника ПДВ: чи змінюється номер рахунку в системі електронного адміністрування

Газета «Приватний підприємець»

Електронні рахунки відкриваються виключно на підставі реєстру платників ПДВ, який ДФС надсилає Держказначейству не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником податку. У такому реєстрі зазначається, зокрема, індивідуальний податковий номер платника податку та дата реєстрації його платником податку.

Чи змінюється номер рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ у разі перереєстрації платника, пов'язаної зі зміною адміністративного району, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 101.17.

У разі анулювання реєстрації платника податку залишок коштів на його електронному рахункові перераховується до бюджету, а такий рахунок закривається. Новий електронний рахунок відкривається в разі повторної реєстрації особи платником податку.

Перереєстрація платника ПДВ проводиться в разі зміни даних про платника ПДВ, зокрема зміни місцезнаходження (місця проживання), і якщо зміни не пов'язані з припиненням платника ПДВ.

У разі перереєстрації дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а тому під час перереєстрації платника ПДВ, пов'язаної зі зміною адміністративного району, статус платника ПДВ зберігається з дати його реєстрації платником ПДВ.

Таким чином, у разі перереєстрації платника ПДВ, пов'язаної зі зміною адміністративного району, номер рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ не змінюється.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2287

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне