Уголок потребителя

Розсилка новин

15.02.2019

Чи потрiбно зберiгати Z-звiти?

Газета «Приватний підприємець»

Штрафні санкції за незберігання фіскальних звітних чеків (“Z-звітів”) Законом України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” не встановлені.

Водночас п. 11 р. II Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148, визначено, що готівка, що надходить до кас, оприбутковується в день її отримання в повній сумі.

Оприбуткуванням готівки в касах фізичних осіб – підприємців, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО або КОРО без ведення касової книги, є облік готівки в повній сумі їх фактичних надходжень на підставі даних розрахункових документів шляхом формування та друкування фіскальних звітних чеків та їх підклеювання на відповідні сторінки КОРО/занесення даних розрахункових квитанцій до КОРО.

Отже, суб’єкт господарювання здійснює облік готівки в повній сумі їх фактичних надходжень на підставі даних розрахункових документів шляхом формування й роздрукування фіскальних звітних чеків (“Z-звітів”) та їх підклеювання на відповідні сторінки КОРО (ІПК ДФС від 30.11.2018 р. № 5045/6/99-99-14-05-01-15/ІПК).

Календар для єдинників третьої групи – 2019

Календар для єдинників першої та другої групи – 2019

Новий випуск газети!

• ФОП-екскурсовод:
  • Як оформити діяльність?
  • Закон про мову: на що зважати
  • Єдинник перевищив 1 млн – наслідки
  • Сідловий тягач – не вантажний автомобіль