Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




03.10.2019

Куди звертатися за отриманням ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем або тютюном?

Газета «Приватний підприємець»

Роздрібну торгівлю алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами можуть здійснювати суб'єкти господарювання (СГ) усіх форм власності, зокрема їхні виробники, за наявності в них ліцензій на роздрібну торгівлю (ст. 15 Закону України від 19.12.95 р. № 481/95-ВР)

До якого органу контролю потрібно звертатися СГ для подання документів із метою отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами: за місцем реєстрації чи за місцем провадження торговельної діяльності, роз’яснюється в Базі знань (категорія 115.03).

Ліцензії видаються уповноваженими КМУ органами виконавчої влади за місцем торгівлі СГ терміном на один рік і підлягають обов'язковій реєстрації в органі доходів і зборів, а в сільській місцевості – і в органах місцевого самоврядування за місцем торгівлі СГ (ст. 15 Закону № 481).

Органом ліцензування виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами затверджено ДПС.

Отже, для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, СГ має звертатись із заявою до Головних управлінь ДПС в областях та м. Києві або до центрів обслуговування платників за місцем провадження діяльності СГ.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2735

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне