Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




16.02.2021

Календар ФОП роботодавця – 2021

Газета «Приватний підприємець»

Підприємці, які використовують працю найманих працівників, зобов’язані своєчасно нараховувати й виплачувати їм зарплату, а також подавати звітність та сплачувати відповідні податки.

Об’єднана звітність із ЄСВ, ПДФО та військового збору

З 1 січня 2021 року діє нова об’єднана звітність із ЄСВ, ПДФО та військового збору (ВЗ), яка вперше подаватиметься за I квартал 2021 року.

Наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773 внесено зміни до наказу Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4, у зв’язку з чим у новій редакції викладено Податковий розрахунок за формою № 1ДФ, який містить у собі таблиці звіту з ЄСВ. Також наказом № 773 затверджено Порядок заповнення та подання Податкового розрахунку (далі – Порядок).

Нова форма звіту називається “Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску” (далі – Податковий розрахунок).

Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбиванням за місяцями звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу (п. 1 р. II Порядку). Окремий Розрахунок за календарний рік не подається.

Якщо останній день строку подання Податкового розрахунку припадає на вихідний або святковий день, останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (абз. 2 п. 1 р. ІІ Порядку).

Сплата ЄСВ, ПДФО та військового збору

ЄСВ, нарахований на виплати заробітної плати (як за першу, так і другу половину місяця) у розмірі, визначеному для таких платників, потрібно сплачувати під час кожної такої виплати, одночасно з видаванням зазначених сум. Винятком є випадки, коли внесок, нарахований на ці виплати, уже сплачений або за результатами звірення платника з органом ДПС за платником визнано переплату ЄСВ, сума якої перевищує суму внеску, що підлягає сплаті, або дорівнює їй. Кошти перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці, зокрема в безготівковій чи натуральній формі.

Якщо останній день строку сплати ЄСВ припадає на святковий або вихідний день, останнім днем сплати вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим (п. 11 р. IV Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 20.04.2015 р. № 449).

ПДФО і військовий збір сплачуються (перераховуються) під час виплати зарплати (як за першу, так і за другу половину місяця). Якщо зарплата виплачується з виручки або в негрошовій формі, ПДФО та збір сплачуються (перераховуються) до бюджету протягом трьох банківських днів, що настають за днем такого нарахування (виплати, надання).

Якщо останній день сплати податків (зборів) припадає на вихідний або святковий, останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 57.1 ст. 57 ПКУ).

Звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю. Якщо в підприємця працевлаштовано на основне місце 8 і більше осіб, він повинен подати до Фонду соціального захисту інвалідів звіт за ф. № 10-ПОІ. Форму звіту затверджено наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 р. № 591.

Звіт подається один раз на рік не пізніше ніж 1 березня після звітного періоду. Перенесення терміну не передбачено.

У таблиці наведемо граничні терміни подання звітності для роботодавця на 2021 рік.

Граничний
термін
Вид звітності
11.05.21 Податковий розрахунок за І квартал
09.08.21 Податковий розрахунок за ІІ квартал
09.11.21 Податковий розрахунок за ІІI квартал
09.02.22 Податковий розрахунок за ІV квартал
01.03.22 Звіт за ф. № 10-ПОІ за 2021 рік

Редакція газети

http://chp.com.ua/ua/vazhno-znat/item/71277-rozmiri-minimalnoji-zarplati-ta-prozhitkovogo-minimumu-na-2021-rik

Поделиться:

Количество просмотров: 15716

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне