Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




22.11.2023

Посередництво у працевлаштуванні за кордоном

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 27.10.2023 р. № 1118 затверджений Порядок формування та ведення переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Суб’єкт господарювання має право надавати послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном після його включення до переліку та в межах укладених зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про надання послуг у сфері посередництва у працевлаштуванні, пошуку та добору працівників.

Суб’єкт господарювання включається Мінекономіки до переліку протягом 10 робочих днів з дня подання декларації, якщо суб’єкту господарювання не надано обґрунтовану відмову у включенні до такого переліку.

Перелік оприлюднюється на офіційному веб-сайті Мінекономіки. Відомості, що містяться у переліку, є відкритими та загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікової картки платника податків, паспортних даних та адреси місця проживання фізичної особи – підприємця).

Адміністративні послуги з включення та виключення суб’єкта господарювання з переліку надаються безоплатно.

Також постановою затверджений порядок подання декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном. У декларації, зокрема, зазначаються відомості про укладений зовнішньоекономічний договір (контракт) про надання послуг у сфері посередництва у працевлаштуванні, пошуку та добору працівників та реєстраційні документи іноземного суб’єкта господарювання – роботодавця у державі місцезнаходження.

Постановою визнані такими, що втратили чинність:

  • Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, затверджені постановою КМУ від 16.12.2015 р. № 1060; – критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, затверджені постановою КМУ від 19.08.2020 р. № 734.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1126

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне