Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




28.08.2023

Навіщо англійська мова фінансистам

У фінансовій та банківській сферах зустрічається чимало англійської термінології та й для роботи з іноземними контрагентами мова міжнародного ділового спілкування конче потрібна. Та це далеко не всі причини знати англійську, якщо ви працюєте у цій галузі. 

В Україні англійській мові фінансистів навчає центр іноземних мов Golden Staff, пропонуючи корпоративні курси для працівників різних компаній. Саме від експертів цього центру ми дізналися про основні причини прокачати свої мовні навички всім фахівцям, які залучені у фінансовому та банківському секторі. Отож.

Англомовний світовий фінансовий ринок

Не секрет, що світові фінансові гравці розташовані у Нью-Йорку, Лондоні та Гонконзі, де використовується англійська мова. Тож аби бути у курсі різних новин, співпрацювати з колегами та клієнтами з усього світу, англійська – маст хев.

Доступ до інформації

Англійська – мова багатьох офіційних видань у різних галузях, не лише у фінансовій сфері. Більшість інформації, аналітики, графіків, звітів з фінансів створюються і публікуються саме англійською. 

Не рекомендують перекладати важливі документи, що містять професійну термінологію через онлайн-перекладач, щоб уникнути різночитань та непорозумінь. Щоб правильно зрозуміти інформацію, потрібно сприймати її мовою оригіналу.

Важливо знати основну термінологію, що використовується у фінансовому та банківському секторах. Щоб такі слова як equity, derivatives або liquidity не вводили спеціаліста у ступор. Тож, корпоративна англійська для фінансистів буде корисною спеціалістів всіх ланок – від працівників бухгалтерії до аудиторів та фінансових директорів. До речі, саме корпоративні курси демонструють найвищу ефективність для працівників компанії. 

Інвестиційні проєкти

Фінансисти також працюють з інвестринком, біржами, криптовалютою, а це все англомовні майданчики. Тож знання мови полегшує використання різних інструментів, участь у різноманітних проєктах, торгах тощо. Звісно для перемовин та підписання договорів, оформлення документації на міжнародному ринку також використовується англійська. 

Просування карʼєрними сходами

Знання англійської мови на рівні B2-C1 у міжнародних компаніях – це обовʼязкова вимога для розгляду кандидатури на підвищення на посаді, іноді навіть для прийому на роботу. 

Тож, наявність мовних навичок (усних, письмових для ділового листування тощо) значно підвищує шанси спеціаліста на отримання омріяної посади, підвищує ймовірність просування, відкриває двері до участі у перемовинах та міжнародних проєктах. 

Отже, вивчення англійської мови для фахівців у фінансовому та банківському секторі – це інвестиція у власний професійний успіх, що сприяє досягненню нових вершин у карʼєрі. В цілому, англійська для фінансистів – це ключ від багатьох дверей, які ведуть на міжнародний ринок, до вищих посад та вищих зарплат.

Количество просмотров: 298

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5