Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




14.06.2019

Сучасному фермеру потрібні сучасні трактори

Кількість фермерських господарств в Україні постійно збільшується, не дивлячись на конкурентній тиск з боку великих агро холдингів. Щоб вижити, фермерам потрібно мати значні обсяги виробництва: великі площі оброблювальних земель або значне поголів’я утримуваних тварин. В таких умовах зростає важливість механізації робіт у виробничому процесі фермерського господарства. Використання в сільськогосподарській діяльності добре відомого трударям землі трактора допомагає знизити не тільки трудоємність процесів, а й тривалість виконання тих чи інших операцій. Прибирання снігу, оранка землі, обробка посівів, підвіз кормів, внесення добрив, вивіз врожаю – все це легше робити в використанням «залізного коня».

Держава готова вкладати кошти в механізацію фермерської діяльності

На протязі двох останніх років працює державна програма по частковій компенсації витрат аграріїв на закупку сільськогосподарської техніки. При цьому саме фермерські господарства можуть мати найбільш привабливий рівень компенсацій. Є можливість отримати 25 % в загальному порядку по цій програмі та 15 % з бюджету в рамках підтримки такої різновидності малого та середнього бізнесу. Однак є в цій пропозиції і один мінус: претенденту в рамках програми не дозволять купити французький трактор Case, адже компенсуються витрати лише на техніку вітчизняного виробництва або з відсотком локалізації виробництва не менше 60 %.французький трактор Case

З компенсацією чи без, але трактор фермерові конче потрібен

Фермер, підбираючи собі трактор, перша за все шукає гарну продуктивність за помірну ціну. Важливим є також фактор експлуатаційних витрат, тобто рівень використання горючого чи вартість запасних частин. Для точного попадання в ціль в процесі підбору трактора потрібно починати з чіткого визначення того, для яких цілей купується техніка та який об’єм роботи буде вона виконувати. Для фермерського господарства в більшості випадків не згодяться важкі трактори типу К-701, а також – більш доцільні на присадибній ділянці мотоблоки.

Трактори бувають різних типів

По типу силового агрегату:

  • дизельні;
  • бензинові.

По виду тяги:

  • гусеничні;
  • колісні.

По функціональному призначенню:

  • для оранки;
  • транспортні;
  • багатофункціональні.

Різні моделі відрізняються потужністю, тому потрібно знати загальновідомі співвідношення. Для обробки наділу в 0,5 Га, достатньо міні-трактора потужністю 12–16 «конячок», а поля в 5 Га та 10 Га потрібно обробляти тракторами в 25 та 35 к. с. відповідно.

Количество просмотров: 969

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5