Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




27.12.2019

Види сонячних електростанцій: які вигідніші?

Сес електростанція – новітня технологія у сучасному світі. Не менш популярними вони стали в країн, адже ними користуватися прагнуть не тільки промислові компанії, а й звичайні користувачі. Необхідно більш ретельно підійти до вибору, а також розібратися, яким типам та видам відати перевагу.

Принцип роботи сонячних батарей вміщує в собі закон фотоефекту. Коли сонце випромінює світло та тепло, відбувається випуск електронів. Електроенергія, практично, в приватному будинку постачається постійно. Звичайно, потрібно орієнтуватися на дійсну цінову політику, але підібрати саме ту систему, яка фінансово задовольняє користувача, нескладно. За допомогою у підборі сонячної електростанції можна звернутися в компанію Sunsay Energy.

Типи сонячних батарей:

  • Монокристалічні. Довготривалі та прості в установці. Складно виготовляються, але ефективні. Вміщують в собі монокристалічний кремній.
  • Полікристалічні. Дешевші (бюджетний варіант), ніж монокристалічні, але й мають нижчу продуктивність. Вміщують в собі залишки монокристалу.
  • Тонкоплівкові. Встановлюються як на даху будинку, та і на його стіни. Потребують завеликої площі, на відміну від попередніх типів. Використовують метод розсіяних сонячних променів.
  • Аморфні тонкоплівкові. Ефективна собівартість електрики, та втім мають невеликий коефіцієнт корисної дії

Види сонячних електростанцій

Види сонячних батарей бувають мережевими, автономними та гібридними.

  1. Мережева сонячна електростанція має вихід безпосередньо до мережі, не підтримує енергійних накопичувачів. Дозволяє зекономити на акумуляторах. Мережеві електростанції дійсно прибуткові, якщо спостерігати за трьома факторами: динаміка тарифів на споживання, витрати на установку станції та інтенсивності сонячної інсоляції.
  2. Сонячні електростанції автономного типу – незалежна альтернатива, яка працює разом із сонцем, вітром та водою. Якщо не має можливості підключитися до зовнішньої електромережі, здійснюють використання автономного виду. Немає необхідності платити за електроенергію. Постачальник надійний та максимально потужний. Автономні батареї створюються із наступних компонентів: інвертор, акумулятори,сонячні панелі та їх контролер
  3. Гібридні електростанції вміщують в собі мережеву та автономну системи. Використовує загальну та внутрішню енергію. Складається з лічильника, акумулятора та гібридного інвертора. Останній перетворює струм на змінний. Протягом дня модулі працюють, потім акумулятори заряджаються. Ввечері батареї зберігають енергію. При додаванні модулів відбувається збільшення показника потужності акумуляторів.

Дійсно, сонячні електростанції мають ряд переваг. Якщо людина проживає десь далеко, там де майже відсутній стільниковий зв'язок і немає інших джерел електропостачання, то такий метод значно допоможе не тільки заощадити на електроенергії, а й прослужити довгі роки в цілісності.

На даному етапі сучасності людство шукає активні та ефективні методи електропостачання. Сонячна енергетика – є найбільш прибутковим фактором у цьому питанні. Залежить робота станції від сонячного світла. І чим тепліше буде в регіоні та сприятливою буде погода, тим краще працюватиме сонячна батарея. Звичайно, такий комфорт коштуватиме немало, але воно того варте. Адже, знадобиться десятки років і обладнання окупиться. Також такий спосіб електропостачання корисний для власників приватних будинків, якщо вони проживають в південних регіонах країни, адже сонячного світла та теплих днів там достатньо.

Количество просмотров: 1757

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5