Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




27.01.2020

Як обрати найкращий вулик

Сьогодні бджільництво можна назвати однією з найбільш поширених та усіх відомих видів діяльності. Але важливо правильно обрати вулик, адже буде саме той будинок, у якому ваші комахи почнуть розмножуватись і працювати на видобуток меду. Сучасні виробники пропонують немало дійсно цікавих та різноманітних варіантів. Середж них можна знайти, наприклад, вулики у вигляді лежаків, або багатокорпусні конструкції.

Бджільництво набуває величезного поширення серед тих, хто володіє власним дачним господарством чи приватним будинком із ділянкою. Для того, щоб почати займатись цією діяльністю, необхідно облаштувати місце та придбати все необхідне. Тих, хто збирається купувати будиночок для комах, першочергово цікавить ціна вулика. Але це не найважливіший критерій – є інші характеристики, якими також треба поцікавитись.

Що потрібно знати про вулики-лежаки

Утримання бджолиної сім’ї у вулику – непросте заняття, яке накладає величезну відповідальність. Необхідно створити комфортні умови, щоб отримати якомога більше меду. Багато пасічників обирають практичні вулики-лежаки. Це конструкції, які складаються з певної кількості рамок – від шістнадцяти до двадцяти шести. Одна модель призначена для розміщення однієї бджолиної родини, бо більшість типових вуликів задовольняють лише її потреби.

У лежаках немає частин, які знімаються, тому вони часто використовуються для відведення. Воно формується у вулику поруч із основною сім’єю. Місця-відведення відгорожуються вставними перегородками, які монтуються через спеціальні пази, що вставляються збоку. Вулики-лежаки – прекрасне рішення для пасіки, де розводять бджіл. Взимку там можна розміщати й декілька родин. У подібних моделях достатньбо місця для утеплення.

Особливості багатокорпусних вуликів

Там можна утримувати бджіл разом із плідною маткою. На початку сезону родини заповнюють чотири корпуси. Коли стартує головний етап збору меду, необхідно відгородити маток спеціальними решітками. Через них легко зможуть пройти звичайні бджоли, але головна плідна – ні.

Такі вулики зручні тим, що на турботу про комах витрачається набагато менше часу. Достатньо лише знімати корпус, працювати з рамкою постійно не потрібно. Якщо обрати таку конструкцію, тоді буде набагато простіше робити кормові запаси напередодні зими.

Обрати підходящі моделі вуликів можна у професійному інтернет-магазині vashapasika.com.ua.

Количество просмотров: 1772

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2