Розсилка новин

25.02.2020

Крапельний полив: переваги технології

Прагнучи поліпшити показники врожайності на городах, українські фермери освоюють нові методики та технології. Їм добре знайомі переваги, які має крапельный полив. Даний варіант ефективний, вигідний і доступний.

Плюси крапельного поливу у сільському господарстві

У спекотні літні місяці земля потребує додаткового зволоження. Без вологи посіви овочевих і плодових культур не розвиваються, а в деяких випадках – гинуть, залишаючи фермерів без очікуваного врожаю. Щоб виключити ймовірність негативного сценарію, аграрії разом з приватними власниками земельних ділянок монтують систему крапельного зрошення. Шланги з невеликими отворами подають воду під корінь рослин та дерев.

Методика має безліч позитивних відгуків серед професіоналів. Вона забезпечує доступ до наступних результатів:

• Відсутність ризику появи сонячних опіків на листках та стеблах. Щоб на поверхні чутливих молодих листочків і стебел не з'явились сонячні опіки, воду потрібно подавати під корінь. Це завдання і виконує система крапельного поливу. Волога розподіляється по поверхні ґрунту дуже рівномірно, акуратно, щоб кожна рослина отримала всі необхідні умови для повноцінного зростання.
  • Низький тиск. Не потрібно створювати напір за допомогою насосних станцій. Досить відкрити кран для того, щоб іригація в полі почала працювати. Це дуже зручно та економічно з точки зору збереження ресурсів. Споживання води помітно скорочується, що дозволяє фермеру заощадити гроші.
  • Простота експлуатації, мінімальна потреба в обслуговуванні. Власнику землі не потрібно освоювати складні технології для початку експлуатації обладнання. Система поливу невибаглива в обслуговуванні, надійна і довговічна. Вона працює ефективно, відповідає вимогам та стандартам.
  • Оптимальна температура води. Підігріта в шлангах вода має оптимальну температуру в діапазоні 18 ... 20 градусів за Цельсієм. При попаданні в ґрунт така рідина не спричиняє негативного впливу на рослини, чагарники чи розсаду.
  • Додаткові опції. Систему поливу можна повністю автоматизувати, підключивши її до пульту керування. Принесуть користь і інші сучасні опції - можливість внесення добрив і пестицидів разом з водою та інші.

крапельный полив

Як підібрати обладнання?

Займаючись проектуванням іригації, важливо враховувати безліч деталей. У їх числі площа земельної ділянки, тип джерела (свердловина, колодязь, центральне водопостачання), особливості планування саду і городу. Також господарі повинні визначитися з рамками бюджету, вивчити репутацію виробників обладнання та фурнітури для монтажу крапельного поливу.

Архів новин

Квітень 2024