Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




13.11.2020

Виготовлення та використання тари з ПЕТ

Всім давно відомо наскільки зручно купувати будь-яку рідину в тарі з поліетилентерефталата (ПЕТ). Вони мають такі переваги:

  • герметично закупорюються;
  • мають малу вагу;
  • безпечні для здоров'я людини;
  • не змінюють смак і колір продуктів, що в них зберігаються;
  • надійні;
  • легко утилізуються;
  • відсутній бій тари;
  • доступну ціну.

ПЕТ тараБудь-який виробник напоїв повинен або на своєму підприємстві організовувати лінію по випуску подібної тари, або знайти надійного постачальника. На сайті eko-tara.com.ua є можливість ознайомитися з такою продукцією від виробника. Тут виготовляються ПЕТ пляшки різної форми та обсягу з первинної сировини на сучасному обладнанні, що дозволяє постачати їх не лише підприємствам Чернігова, але і в інші міста України. Для продукції, що потрібно захищати від сонячних променів виготовляються кольорові пляшки. Вони можуть бути зелені, коричневі, блакитні.

Ще одним видом продукції підприємства є пластикові кришки різного кольору для пляшок. У деяких виробів існує контроль першого відкриття.

ПЕТ пляшки використовуються в багатьох галузях промисловості і слугують для зберігання води, соку, пива, газованих напоїв, олії, молока. Їх застосовують також для побутової хімії, рідкого мила.

В багатьох країнах світу, що надають увагу екології навколишнього середовища налагодили збір і переробку використаних пляшок. Для заохочування населення встановлені навіть автомати, які приймають порожні пляшки і видають гроші, або чек на знижку при купівлі товарів. В Україні теж почали турбуватися за стан природи і в багатьох місцях встановлені контейнери для використаних пляшок.

Але зустрічаються ще несвідомі люди, які викидають пляшки з вікон транспорту, не думаючи про те що в природних умовах вона розкладатиметься багато років, забруднюючи оточуючий простір. Замість того вона могла б послугувати ще раз як матеріал для будівельної, текстильної, машинобудівної та деяких інших галузей промисловості.

В інтернеті наводиться багато прикладів, яка є можливість використання порожніх пляшок для ідей декорування саду, вирощування рослин або інших цілей. Це дасть змогу не забруднювати, а прикрасити простір. Сумісна творчість з дітьми дозволить і їх привчати до дбайливого відношення до речей і оточуючого середовища. Треба брати за приклад передові країни світу, в яких переробляється значна кількість пляшок та іншого пластику.

Количество просмотров: 791

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5