Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




19.10.2020

Боротьба з корупцією

Незважаючи на чисельні реформи, та створення різноманітних комітетів та інших структур на державному рівні на функціонування яких витрачаються великі кошти з бюджету, ефект від їхньої діяльності досить мізерний. Тому громадянське суспільство в Україні незадоволене таким станом справ. В країні діють:стоп коррупції

  • Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК);
  • Національне антикорупційне бюро України (НАБК);
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), що є одним з підрозділів Генеральної прокуратури;
  • Державне бюро розслідувань (ДБР);
  • Вищий антикорупційний суд України (ВАСУ);
  • Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА);
  • Національна рада з питань антикорупційної політики при президентові України;
  • Служба безпеки України (СБУ).

Зважаючи на таку велику кількість державних службовців, що регулярно звітують про свою діяльність, ніяких резонансних справ ніхто не бачить, тому Україна і зараз є однією з найкорумпованіших держав світу. Свідоме громадянське суспільство не бажає миритися з таким станом справ, тому особливо активні громадяни прагнуть створювати об'єднання на базі місцевих громад, що дозволять впливати на рішення, які приймаються на державному рівні, висловлювати своє схвалення чи незадоволення ними через незалежну пресу, партії, соціальні мережі, благодійні фонди, та інші незалежні організації.

Головною ціллю ENGAGE є покращення громадянського контролю і участі в процесах місцевого та національного управління. Для цього розроблені програми навчання, підтримується моніторинг громадянами ефективності демократичних реформ, виділяються гранти. До програми залучаються громадяни з вразливих груп, таких як переселенці, люди з обмеженими можливостями, а також підтримуються об'єднання, що контролюють забезпечення прав цих людей.

Програма «Долучайся!» націлена на залучення громадян до участі в розвитку демократичних реформ, та євроінтеграції і побудови справедливого до всіх його членів суспільства.

Количество просмотров: 1203

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2