Розсилка новин

16.04.2021

Що краще SEO чи контекстна реклама Google

Людина яка не спеціалізується на розробці і просуванні сайтів може не розумітись на різниці між SEO та рекламою в Google. Варто не тільки обрати студію, яка професійно цим займається, а й постаратись самостійно зрозуміти у чому різниця між цими двома поняттями. Це допоможе вам визначитись, що саме доцільно застосувати саме у вашому випадку.Що краще SEO чи реклама в Гугл

Ви можете одразу звернутись за допомогою до веб-студії Zelios і наші менеджери допоможуть вам у виборі. А можете ознайомитись з даною статтею і визначитись самостійно.

Що таке SEO і чому краще обирати саме його?

SEO – оптимізація для пошукових систем, це цілий комплекс дій, що направлені на внутрішню та зовнішню оптимізацію сайту у результатах видачі в пошукових системах. До цього комплексу входить досить багато параметрів:

• щільність ключових входжень;
  • індекс посилань на сайт;
  • на скільки в тексті багато «води»;
  • внутрішні поведінкові фактори;
  • зовнішні поведінкові фактори;
  • індекс якості сайту;
  • швидкість завантаження сайту.

Як стає зрозуміло, сео-просування доволі складна справа. Для того, щоб самостійно просувати свій власний сайт вам знадобиться дуже багато часу і скоріше за все результату ви не досягнете. Якісне SEO просування сайтів можна замовити на сайті, тоді ви будете впевнені в якості виконаної роботи і зможете побачити результат. Хоча тут варто зауважити, що для якісного результату знадобиться час. Це приблизно 4-6 місяців. Тобто не варто очікувати миттєвого результату.

Серед позитивний сторін SEO – довготривалий результат. Плюс це охоплення широкої аудиторії, а також відносно бюджетна ціна. Отже, можна зробити висновок, що якщо вам потрібно охопити широку аудиторію, зробити це з невеликим бюджетом та втримати увагу користувачів на довго, SEO буде найкращім вибором.

Контекстна реклама: варто чи ні?

Перша позитивна сторона, яку потрібно виділити у рекламі Google це швидкість отримання результатів. На відміну від SEO реклама Google вже на протязі місяці покаже вам непоганий результат.

В даному випадку ви будете оплачувати за кожен перехід на вашу сторінку. Плюсом є те, що ви реально бачите кількість переходів. Якщо ви молода фірма, що тільки набирає обертів, ви швидко зможете досягти того, що вас будуть впізнавати.

Основний мінус, і без цього тут нікуди, це знову ж таки плата за переходи. Тобто, навіть якщо користувач просто, або навіть помилково, перейде на ваш сайт, ви будете за це оплачувати.

Що використовувати саме вам?

Жодна веб-студія не зможе надати вам однозначної відповіді на це запитання до тих пір, поки не проведе детальний аудит вашої діяльності та не вивчить ваших конкурентів і нішу, яку ви займаєте чи збираєтесь зайняти. Студія Zelios пропонує вам провести seo аудит сайту https://zelios.studio/uk/seo-prosuvannya-sajtiv/seo-audit-sajtu, і тільки після цього наші менеджери зможуть визначитись з тим, що доцільніше буде використовувати саме у вашому випадку.

Отже підсумуємо відмінності між SEO та контекстною рекламою:

• реклама Google покаже вам миттєвий результат, але SEO – маж довготривалу дію, яка не потребуватиме від вас додаткових вкладень;
  • SEO залучає клієнтів більш м’яко, реклама Гугл робить це агресивно;
  • реклама інтегрована в усі пристрої, це збільшує її результативність;
  • сео підходить для постійних продуктів та послуг, контекстна реклама краще спрацьовує з сезонними;
  • самостійно краще користуватись СЕО, з рекламою це навряд чи вдасться.

Хоча ідеальним варіантом буде поєднати цих два методі, тоді ви отримаєте неперевершений результат.

Архів новин

Квітень 2024