Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




23.09.2017

Чи може спортивне харчування поліпшити спортивні результати — proteininkiev.com.ua

У статті ми опишемо, чи ефективне спортивне харчування та наскільки воно допомагає при заняттях спортом, особливо силовими видами.

Для початку варто сказати: так, спортивне харчування може поліпшити ваші спортивні результати, але тільки в тому випадку, якщо ви тренуєтеся. Звучить як очевидний факт, але чимало людей сподіваються набрати 10 кілограм сухої маси за місяць, займаючись в залі раз у тиждень, тільки за рахунок 4-5 протеїнових коктейлів в день. Це абсолютно невірно: єдине, чого можна досягти за таким підходом, – це розлад кишечнику і вулканізм.

Спортивне харчування в першу чергу – це саме доповнення до раціону харчування і грамотному тренувальному плану, адже інша назва – спортивні добавки. І найчастіше «спортпита» призначений для заміни частини їжі, а точніше, основоположних поживних речовин: білків і вуглеводів. Наприклад, замість 300 грамів варених курячих грудок можна з'їсти 100 грамів курки і випити два протеїнових коктейлю. Або, якщо вам важко їсти 4-5 разів на день гречку або рис, можна замінити частину цих продуктів гейнером (вуглеводно-білковою сумішшю). Оскільки для зростання силових показників і м'язової маси надзвичайно важливо їсти у великих кількостях, можна зробити наступний висновок: спортивне харчування допомагає тим, що дає додаткову кількість поживних речовин для відновлення м'язів і їх зростання.

Більш вузькоспрямовані добавки мають більше нюансів в застосуванні. Жироспалювачі, бустери тестостерону, донатори азоту розумно застосовувати тільки в конкретний період і при чіткому розумінні мети, який хочете домогтися. Тільки якщо у вас є цільовий план і програма тренувань і ви обізнані про механізм роботи тієї чи іншої добавки, вона принесе результати.

Серед найбільш робочих добавок спортивного харчування можна виділити креатин і карнітин. Креатин збільшує м'язову витривалість безпосередньо під час виконання вправи: виходить зробити на 3-7 разів більше в одному підході. Його дія відчутна вже на 2-4 день застосування. Карнітин допомагає позбавлятися від жирової тканини, перетворюючи жир в енергію при фізичній активності. За допомогою карнітину процес спалювання жирів відбувається поступово і природно для організму, без «стресів», єдина умова – обов'язкові фізнавантаження: біг, тренування з залізом, кардиотренировки, кроссфіт, боротьба і ін.

Джерело: proteininkiev.com.ua

Additional Info

  • Статьи партнеров: нет
Количество просмотров: 3617

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5