Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




22.06.2021

Що потрібно для реалізації бетонних робіт

Виробництво бетонних робіт вимагає високого професіоналізму. Якщо правильно знайти підрядника, то можна звести конструкцію швидше і якісніше тієї, яка будується за допомогою інших технологій. Тому при зведенні основи будівлі часто використовуються монолітні конструкції. Замовити бетонні роботи сьогодні не складно. Але, що важливо, треба врахувати всі нюанси такої роботи

Що входить в поняття бетонні роботи?

Робота з бетоном - це будівельні операції, в яких велика роль відводиться правильній послідовності технологічних процесів. В результаті формується монолітна конструкція, здатна витримати сильні зовнішні впливи.

До складу залізобетонних робіт входять:

  • Розробка проекту майбутньої конструкції.
  • Розрахунки навантажень на її елементи.
  • Розрахунок матеріалів і кошторису на проведення робіт.
  • Розмітка майданчика, проведення земляних робіт.
  • Формування котловану та гідроізоляція.
  • Виготовлення піщано-щебеневої «подушки».
  • Формування опалубки і проведення армування.
  • Підготовка бетонної суміші і її заливка в підготовлене місце.
  • Віброущільнення маси і догляд за бетоном, який твердне.
  • Зняття опалубки і підготовка поверхні конструкції.

Підготовка суміші - важливий етап проведення бетонних робіт

Перед підготовкою бетонної маси важливо переконатися у відсутності домішок в складі компонентів, які використовуються. Особливо це стосується щебеню і піску. При необхідності ці матеріали просіваються або промиваються.

Для отримання необхідної марки бетону використовують таку кількість цементу, яка зазначена в довідниках. Марочну міцність бетону розраховують ще на початку проведення робіт.

На першому етапі підготовки суміші проводять перемішування цементу та наповнювача. Вода подається в останню чергу. При необхідності отримати бетон великих розмірів, його замовляють на спеціальних заводах. Важливо залити всю конструкцію одразу або за одну зміну.

Установка опалубки і армування

При проведенні бетонних робіт часто користуються опалубкою. Такі знімні або незнімні елементи дозволяють створити габарити конструкції. Опалубка виготовляється з металу, дерева, полімерних матеріалів. Для міцності використовуються стяжки та інші види з'єднань.

Розміри, тип і форма опалубки визначається на підготовчому етапі. Знімна опалубка демонтується після набору конструкцією не менше 70% марочної міцності. За нормальних умов це відбувається протягом 7-10 діб.

Для додання залізобетону потрібної міцності використовують технологію армування. Для цього всередину конструкції вміщують комірчасту структуру з арматури потрібного діаметру. Шаг укладання залежить від типу конструкції і розрахункового навантаження.

Укладання бетонної суміші проводиться на останньому етапі. Маса подається на місце використання за допомогою віброжелобів, бетононасосів та іншої техніки. Суміш бажано залити за один прийом. Якщо проводиться укладання бетону в кілька шарів,- після кожного з них необхідно провести трамбування і дати масі дійти до потрібної кондиції.

Бетонні роботи - важливий будівельний процес, помилки під час якого призведуть до серйозних наслідків. Тому краще довірити бетонування професіоналам. Замовте такі роботи в компанії Express Tehbud. Співробітники підприємства зведуть будь-які залізобетонні конструкції швидко, відповідно до чинних будівельних норм.

Количество просмотров: 1141

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5