Розсилка новин

15.05.2022

Нові технології в будівництві

Люди ходять в торгові центри не тільки для того, щоб зробити покупки або скористатися певними послугами – вони також хочуть розважатися, добре проводити час і зустрічатися з друзями. Такі вимоги і породили найбільш затребуваний вид торгових комплексів-торгово-розважальні центри. Крім магазинів в них також присутні кафе, ресторани і фуд-корти, салони краси, Дитячі кімнати, кінотеатри, боулінг та інші можливості для відпочинку і розваг. Торгово-розважальні центри - найприбутковіший і перспективний варіант. Виконуючи будівництво торгових центрів, потрібно дуже ретельно продумати, що саме нова точка буде пропонувати відвідувачам, які послуги можуть бути затребувані. Виходячи з цих даних, можна шукати потенційних орендодавців, інвесторів, купувати землю під будівництво і приступати до розробки проекту.будівництво торгового центру

Нові технології в будівництві.

Ефектні архітектурні рішення, зручне розташування, красивий фасад і вишуканий дизайн інтер'єру – це ще не гарантія успішності центру. Адже вимоги до торгових комплексів з часом змінюються, комфорт і безпека набувають все більшого значення, і використання найсучасніших технологій при будівництві торгових будівель може стати вагомою конкурентною перевагою.

Особливу увагу слід приділити системам кондиціонування і вентиляції, які будуть підтримувати оптимальну температуру і комфортний мікроклімат в різних приміщеннях торгового центру, враховуючи їх специфіку і прохідність.

Організація купівельних потоків також вимагає інноваційного підходу - навіть малоповерховий Торговий комплекс повинен бути оснащений ескалаторами і місткими ліфтами, розташованими в вірно обраних точках.

Не можна обійти увагою і такий важливий момент, як організація паркування. Найсучасніше рішення-парковка, розташована у верхній частині будівлі, оснащена спеціальними ліфтовими підйомниками. Автоматичні парковки дозволяють зберегти простір, розташувавши більшу кількість автомобілів на обмеженій площі, а також поліпшити зовнішній вигляд торгового центру і зробити його більш зручним для відвідувачів.

Етапи будівництва торгового центру.

Будівництво торгових будівель включає в себе кілька етапів. До них відносяться:

• Розробка концепції. Вона включає в себе проведення маркетингових досліджень, які повинні визначити, які саме послуги і товари будуть цікаві потенційним покупцям. Разом з цим розраховуються витрати на будівництво торгового центру, визначаються ТЕХНІЧНІ характеристики споруди.
  • Вибір місця. Місце для будівництва торгового центру визначається його концепцією, розмірами і бюджетом. Важлива умова-доступність, так як в занадто віддалений Торговий центр залучити відвідувачів буде непросто. Необхідно також враховувати рівень розвитку інфраструктури району та конкурентне оточення.
  • Розробка проекту. На даному етапі розробляється архітектурний проект, визначається загальний вигляд і особливості планування торгового центру і прилеглої території, готується весь пакет необхідних для початку будівництва документів.
  • Підготовчий етап. Перед тим, як починати будівництво торгового центру, потрібно підготувати майданчик – очистити її, провести при необхідності дренаж грунту, організувати тимчасові комунікації та під'їзні дороги, спорудити підсобні приміщення для будівельників і підвезти матеріали.
  • Будівництво. Це найскладніший і довгий етап, під час якого необхідні спільні зусилля безлічі людей. Від укладання фундаменту до робіт по внутрішній і зовнішній обробці можуть пройти місяці, і терміни побудови в першу чергу залежать не від розмірів об'єкта і рівня його складності, а від злагодженості роботи команди і правильної організації процесу.

Будівництво торгових комплексів передбачає співпрацю з величезною кількістю підрядників і точну координацію їх роботи. Полегшити завдання, скоротити рядки будівництва торгового центру і звести до мінімуму кількість накладок можна, доручивши всі роботи – від проектування до побудови – однієї компанії, що володіє великим досвідом в цій сфері.

Архів новин

Квітень 2024