Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




09.07.2022

Виробництво сходів на металевому каркасі: ключові особливості

Сходи в інтер’єрі виконують дві основні функції. Перша – з’єднують перший поверх з другим (й наступними). Друга функція – естетична. Привабливість сходів так чи інакше впливає на загальний інтер’єр. Звичайно не варто забувати про такий фактор, як безпечність. Сходи повинні бути не лише привабливими, але і безпечними. Тому вибір правильної форми конструкції відіграє велику роль. Для потенційного покупця відкривається декілька можливих варіантів. Детальніше ознайомитись з варіантами та вартістю сходових конструкцій можна за посиланням https://terracxodiv.com.ua/ua/.

Сходи на металевому каркасі: основні переваги

Чому саме сходи на сталевому каркасі являються найбільш поширеним варіантом? Основна причина – це висока міцність, надійність, простота монтажу та економічність. Така масивна та міцна конструкція обходиться недорого у порівнянні з іншими варіантами.

Варто відзначити і їх привабливий вигляд, універсальність. Металевий каркас чудово поєднується з різними матеріалами, але перевага надається саме деревині. Додатковою перевагою таких сходів є їхня вага. Якщо порівнювати з деревиною, то метал набагато легший, а тому такі сходи легко збираються, обробляються, демонтуються.

Сходи на металевому каркасі: який тип обрати?

Важливим моментом є вибір форми каркаса та типу сходин. Сходові конструкції можуть бути декількох типів. Наприклад: маршова, гвинтова, косоур. Види сходів у будинку теж можуть бути різними: сходи під обшивку деревом і відкритий каркас. В першому варіанті зварний каркас повністю прихований, а у другому – металевий каркас спроєктований так, що всі зварні з’єднання дуже ретельно зачищаються.

Клієнт може обрати будь-яку конфігурацію: пряму чи кільцеву, Г-подібну чи П-подібну. Каркас сходин можна залишити відкритим чи закритим. Якщо клієнт обирає закритий варіант, то обшивкою виступає гіпсокартон чи деревина. Для придання конструкції більш привабливого вигляду застосовується декорування у вигляді балясин з дерев’яними, хромованими або кованими елементами.

Термін виготовлення сходин на металевому каркасі

Термін виготовлення сходів залежить від розмірів конструкції та форми. Весь процес складається з таких етапів, як:

  • створення проєкту на основі замірів;
  • виробничий процес: підготовка, порізка заготовок, знімання фасок під зварювання, очищення сталі від можливої корозії, зварювання основних елементів металевого каркаса та спеціальна обробка швів;
  • доставка на об’єкт і монтаж;
  • фарбування каркаса, монтаж сходин.

Процес виготовлення стального каркаса не такий і легкий. Це кропітка робота, в якій варто уважно прорахувати кожну деталь. Навіть малі неточності в розрахунках можуть привести до кривизни каркаса, а це вже небезпечно. Ось тому справу варто довіряти лише професіоналам.

У всьому іншому не повинно бути ніяких сумнівів. Поєднання сталі та деревини створює гарну композицію в інтер’єрі, яка універсальна як для класичного стилю, так і сучасного. До того ж таке поєднання залишає велике поле для творчості дизайнерів. Сама конструкція виглядає ніжно і являється найбільш вдалим дизайнерським прийомом в сучасному інтер’єрі.

Количество просмотров: 1210

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2