Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




19.02.2019

Варіанти купівлі вживаного автомобіля

Кожна, напевно, людина, хоч раз в житті так замислювався про придбання особистого транспортного засобу. Машина — дійсно не розкіш, а засіб пересування — особливо якщо живеш в одному кінці міста, працюєш в іншому, а за покупками їздити доводиться ще куди-небудь.

Зрозуміло, думаючи про власне авто, середньостатистична людина уявляє собі новеньке, блискуче свіжою фарбою авто, викочує з воріт автозаводу. Хтось при цьому думає купити авто з США чи іншу іномарку, хтось — про вітчизняний автопром. Проте, коли справа доходить безпосередньо до покупки, з'ясовується, як сильно б'є по кишені новенький автомобіль.авто з США

Всі думки потенційного покупця тут же починають крутитися навколо простої по суті ідеї: а якщо те ж саме, тільки дешевше? Але, природно, «те ж саме» дешевше знайти важко. Купити старий автомобіль — ще не означає заощадити, на ситуацію «вовки ситі, вівці цілі» це теж мало схоже. Все залежить від обізнаності, досвідченості покупця та чесності продавця.

Тут ми постараємось розглянути основні «підводні камені», що чекають покупця уживаного авто, переваги й недоліки придбання автомобіля в автосалоні, на авторинку, по оголошенню або у знайомого.

Отже, наш потенційний покупець визначився з маркою та моделлю автомобіля, вивчив приблизний рівень цін, морально готовий до покупки. Постає питання: де? Перша відповідь на нього: на авторинку. Тим часом, це далеко не кращий варіант.

Продавці старих автомобілів на ринку відмінно вміють камуфлювати будь-які недоліки й яскраво описувати переваги. Втім, навіть якщо покупця важко збити з пантелику, цілком можливо, що всередині обраної ним машини буде приховано декілька «сюрпризів» — адже ринок це часто остання надія зневіреного господаря розвалюхи.

Купити старий автомобіль можна також вдавшись до послуг одного з численних автосалонів. Це — варіант «сходинкою вище» ринку. Автосалони зазвичай цінують свою репутацію: купуючи авто, клієнт може бути впевнений, що його машина не викрадена, що на неї не накладуть арешт. Великі автосалони часто перевіряють технічний стан машини, роботу та стан основних вузлів — тоді вони можуть навіть давати гарантію на певний термін, причому, чим більше термін гарантії, тим більше продавець впевнений в справності автомобіля.

Природно, ціна при цьому теж піднімається. Втім, автосалони часто дозволяють торгуватися — купити машину дешевше, ніж хотів її продати колишній власник, у покупця, звичайно, навряд чи вийде, але залишити автосалон без комісійних — цілком можливо. Наприклад, якщо знайти пропущену працівниками автосалону несправність.

Купити старий автомобіль у знайомих — теж непоганий вихід із ситуації. Правда, варто пам'ятати, що в разі будь-якого дефекту пред'явити претензії буде, швидше за все, нікому: знайомий про них міг не підозрювати, а ображати людину не хочеться. Крім того, психологічно неприємно торгуватися з хорошим знайомим.

Можливе придбання машини із-за кордону, проте тут важливо мати справу з перевіреним перегонником, найкраще — великою компанією. Наприклад, компанія HOT-CAR пропонує своїм клієнтам безпроблемно підібрати, купити та доставити американське авто в Україну.

Останній варіант — купівля по оголошенню. Купити старий автомобіль можуть також допомогти добра сотня паперових і електронних видань. Слід зазначити, що покупка по оголошенню — дуже зручний варіант зі свободою вибору: покупцеві не буде докучати настирливість продавця, або обмеженість асортименту. Є, звичайно, недоліки: інформація оголошень, зазвичай, мінімальна, про багатьох технічних недоліках просто замовчується.

Найкраще орієнтуватися на оголошення з фотографіями. Якщо пропозиція покупця зацікавило, обов'язково уточнити у власника рік випуску автомобіля, технічні характеристики та пробіг. Втім, не варто довіряти цифрам останнього занадто сильно — найчастіше перед продажем лічильник спеціально «відмотують» назад.

Количество просмотров: 769

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2