Розсилка новин

04.07.2021

Сходження на Говерлу

Кожна людина чекає відпустки і мріє, як її провести. Хтось бажає поїхати в іншу країну і насолоджуватись морем, сонцем на пляжі розкішного готелю, а іншому достатньо мати намет і з друзями поїхати в гори чи на річку. Поціновувачів активного відпочинку досить велика кількість і саме для них пропонується сходження на Говерлу, найвищу гору в Україні. Маршрут не дуже складний і потребує мінімальної фізичної підготовки. Але треба розуміти, що для людини, яка має деякі захворювання, таке сходження може бути критичним. Тому перш ніж прийняти таке важливе для себе рішення, потрібно реально оцінити свої можливості.Говерла

Найпростіший варіант сходження влітку за один день. Виїзд групи з Івано-Франківська. Сходження та спуск триває близько 6 годин, тому не потрібно брати з собою великий рюкзак з купою речей. Достатньо взяти:

• трекінгові палиці;
  • дощовик;
  • сидушка;
  • сонцезахисний крем з високим SPF;
  • пляшку для води;
  • мобільний телефон;
  • зарядний пристрій;
  • документи та гроші в герметичному пакеті.

Бажано також мати теплу річ, бо на вершині може бути прохолодно, і капелюх. Одяг та взуття вибирають зручне в залежності від погоди та пори року. Це можуть бути кросівки або гірські черевики.

Дізнатися що входить в оплату за сходження, а за що потрібно буде доплачувати є можливість тут. Сходження буде проходити по лісу, а потім альпійськими луками. З висоти більше 2000 км є можливість побачити чудові карпатські краєвиди.
Якщо такий не дуже складний маршрут вам не до вподоби, то є можливість записатися в триденний похід, який включає в себе сходження на дві вершини Говерлу та Петрос, ночівлю в наметах, приготування їжі. Є можливість вибрати більш, або менш складний маршрут. Сходження проходять в невеликих групах до 12 чоловік. Звісно для такого походу потрібно більше спорядження. Якщо ви його не маєте, то його надасть в оренду компанія Кулуар, в якій замовляється сходження.

Компанія пропонує і інші програми,що включають в себе туристичні походи різного ступеня складності по всьому світу. Звичайно більша їх частина розрахована на досвідчених людей, що вже підкорили легші вершини і хочуть впевнитися, що краще гір бувають лише гори. Правда деякі маршрути у зв'язку з пандемією зараз є недоступними, але є можливість вибрати з того, що є, адже саме в таких умовах краще пізнаєш людину, котра поруч з тобою і зав'язуються міцні дружні стосунки. Така відпустка ніколи не забудеться, і після повернення додому ви почнете мріяти про нові вершини.

Архів новин

Квітень 2024