Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




24.09.2021

Пам'ятки Львова

Львів — мабуть, найбільш атмосферне місто України. Місто старовинних вуличок, середньовічної архітектури, вишуканих кав'ярень і ресторанів, де можна скуштувати як суші у Львові, так і національні страви. Святкове місто є особливо чудовим, але й в будні воно наповнене добрими посмішками та відчуттям чарівної казки. Звичайно, невеликої статті недостатньо для того, щоб оглянути всі визначні пам'ятки. Розглянемо найцікавіші з них.

Ресторан «Криївка»

Перед подорожжю по місту не зайвим буде підкріпитися. Ресторан «Криївка» розташований у самому центрі міста, на площі Ринок. Він якнайкраще підходить для цих цілей. Слово Криївка — це укриття воїна УПА. У залі виставлена колекція зброї, є радіостанція і навіть шифрувальна машина. Місце — атмосферне, але не для гурманів. Їжа смачна, але дуже проста. Тут можна спробувати куліш, «сніданок лісового гауляйтера» (омлет з м'ясом), вареники, страви з оселедця і, звичайно, божественну кров'яну ковбасу — фірмове блюдо закладу. Щоб потрапити до залу, будьте готові вимовити пароль: «Слава Україні». Відповівши «Героям слава!», охоронець пропустить вас. Туристів тут дуже люблять. Смачна їжа з оригінальною подачею гарантовані.

Парк Високий замок

Це улюблене місце туристів і мешканців Львова. З Замкової гори відкривається чудовий вид на місто. Особливо зачаровує картину можна спостерігати вранці. Замкова гора примітна тим, що перші згадки про місто, датовані 1256 роком, пов'язані саме з нею. Парк Високий замок було створено в XIX столітті на місці однойменної фортеці, що служила для захисту Львова.Парк Високий замок

«Львівська копальня кави»

Львів асоціюється зі смачною їжею. Місцева кухня викликає захоплення, особливо фірмова кава й шоколад. У місті безліч атмосферних кав'ярень, але «Львівська копальня кави» — особливе місце. У вас є унікальна можливість випити кави не де-небудь, а в справжній шахті. Кавове меню тут вражає навіть львів'ян, які знають толк в цьому напої. Глінтвейн з кавою, напій з горіхами, вершками або лікером — це лише мала частина різновидів запашного напою. Особливою популярністю користується запаяна кава. Десерти — чудові: танучі у роті яблучні штруделі і сирники. Салати і страви з м'яса теж ситні і смачні.

Ратуша Львова

Ще одне видове місце, з якого можна помилуватися панорамою старовинного міста. Щоб піднятися нагору, доведеться подолати крутих 408 сходинок. Завдання, може, і не з простих, але результат того вартий. Вид на старе місто просто приголомшливий. Цікаве спостереження: в центрі Львова немає рекламних перетяжок, що порушують атмосферу старовини.Ратуша Львова

Латинський собор

Чудовий собор на Кафедральній площі, в самому центрі старого міста. Довжина шпилю складає 67 метрів, тому відшукати цю пам'ятку не складно. Будівництво собору йшло протягом століття. У XVIII столітті храм було відреставровано, та він набув риси архітектурних стилів бароко і рококо.

Количество просмотров: 1109

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5