Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




07.02.2012

Президент вимагає від податківців та інших контролюючих органів припинити тиск на бізнес

Першочерговими завданнями у податковій сфері України є вдосконалення системи адміністрування податків і продовження процесу дерегуляції підприємницької діяльності. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у своєму виступі на відкритті десятої сесії Верховної Ради шостого скликання.

З прийняттям Податкового кодексу, констатував Глава держави, практика постійного внесення змін до податкового законодавства не припинилася. При цьому поряд зі змінами, спрямованими на вдосконалення окремих норм Кодексу, прослідковується лобіювання вузьких інтересів у частині розширення податкових пільг.

«Наголошую, що податкові правила мають бути однакові для всіх, і на цьому треба ставити крапку», - сказав Президент.

В.Янукович також зазначив, що спрощення для платників податків процедур їх адміністрування має бути спрямоване, насамперед, на упередження порушень податкового законодавства.

«Вимагаю від податківців та від інших контролюючих органів припинити тиск на бізнес», - сказав Глава держави.

Говорячи про продовження в 2012 році дерегуляції підприємницької діяльності, В.Янукович висловився за доцільність обмеження повноважень контролюючих органів та унеможливлення зупиняти господарську діяльність за рішенням чиновника.

«Вважаю, що такі рішення повинні прийматися виключно судом і лише за наявності достатніх та доведених підстав. Найближчим часом я також попрацюю разом із вами над тим, щоб правоохоронці змінювали ставлення до підприємців», - сказав Президент.

Джерело: www.president.gov.ua

Поделиться:

Количество просмотров: 2763

Новий номер!

  • Чи діє «воєнна» пільга зі сплати ЄСВ за себе для ФОП у 2024 році?
  • ФОП закрився: ліквідаційна декларація, борг із ЄСВ
  • Які надавати первинні документи в разі фактичної перевірки?

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне