Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




04.12.2017

Дохід податковим агентом нараховано, але не виплачено: який термін перерахування до бюджету військового збору?

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що відповідно до п.п.1.4 п.16¹ підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст.168 ПКУ для податку на доходи фізичних осіб, за ставкою, визначеною п.п.1.3 п. 16¹ підрозділу 10 розділу XX ПКУ, тобто 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду (п.п.168.1.5 п.168.1 ст.168 ПКУ).

Отже, якщо податковий агент нараховує, але не виплачує (не надає) платнику податку дохід, то військовий збір, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 930

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне