Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




«Приватний підприємець» № 23, 12 грудня 2019

Архів газети

 

Анонс


Єдинникам 1 та 2-ї групи про річний звіт

Наталія ЩЕРБАК

Єдинники 1 та 2-ї групи до податкової служби за місцем реєстрації подають звітність про результати своєї роботи один раз за підсумками року. Формою звіту є декларація платника єдиного податку. Розглянемо особливості її заповнення.

Річний перерахунок ПДФО – 2019

Вікторія ЛОБОДА

Щороку за наслідками звітного податкового року підприємці-роботодавці незалежно від обраної системи оподаткування та кількості найманих працівників зобов'язані проводити перерахунок ПДФО. Розглянемо механізм проведення перерахунку цього податку. На прикладі покажемо, як відобразити у відомості перерахунок зарплати, суми ПСП та ПДФО. Зупинимося й на заповненні звіту за ф. № 1ДФ за IV квартал 2019 року. А також з'ясуємо, яку передбачено відповідальність за непроведення перерахунку.

Квартальна ПДВ-звітність у єдинника

Анна АЙВАЗОВА

Платники єдиного податку за ставкою 3% мають привілей порівняно з іншими платниками ПДВ: право подавати ПДВ-звітність щокварталу, а не щомісяця. Та для цього їм потрібно своєчасно повідомити податкову службу про свій вибір квартального звітного періоду. Розглянемо найбільш поширені запитання про можливість переходу підприємців на квартальну ПДВ-звітність.

Вирощування розсади й насіння для продажу: нюанси бізнесу

Анна АЙВАЗОВА

Ця публікація адресується тим підприємцям, які планують здійснювати вирощування розсади рослин для продажу, зокрема саджанців декоративних рослин і насіння овочів та квітів. З'ясуймо, на що треба зважати під час організації такого бізнесу.

Форма 20-ОПП: розглядаємо особливості

Анна АЙВАЗОВА

Про всі об'єкти, пов'язані з отриманням доходу, підприємець мусить інформувати податковий орган за основним місцем обліку. Розглянемо особливості подання такої інформації, зокрема: що є предметом інформування; куди й коли подавати ф. № 20-ОПП; що робити, якщо об'єкт в іншому районі; коли подавати і як заповнити повідомлення в різних ситуаціях.

Спеціальне розслідування нещасних випадків

Наталія ЩЕРБАК

Роботодавці зобов'язані створити своїм працівникам безпечні умови праці. Але ніхто не застрахований від нещасних випадків на виробництві. Нагадаємо, що з 1 липня 2019 року діє новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 р № 337. Нові вимоги під час проведення розслідування нещасних випадків на виробництві детально розглядалися в «Приватному підприємцеві» № 16, 2019 р. с. 20. Тепер зупинимося на проведенні спеціального розслідування.

Податкова знижка за 2018 рік

Вікторія ЛОБОДА

Фізособи, які отримують дохід як зарплату, мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року (ст. 166 ПКУ). Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються фізособою в річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до 31 грудня 2019 року включно. Про витрати, дозволені для включення до податкової знижки, і документи для її отримання, розповімо на сторінках газети.

Строк, термін чи, можливо, реченець?

Ольга КАЛНИШ

У своїй діяльності підприємці долають безліч перешкод. Та є одне таке підступне, про яке навіть не підозрює ні той, хто на підприємницькій ниві зуби стер, ні той, хто робить по ній перші свої кроки. (Доти, доки добрячу ґулю не наб’є). Це звичайні слова, які ми можемо чути кожного дня – строк і термін. Що про них має знати кожен бізнесмен, з’ясуємо в цій статті.

Відповіді на запитання

Підприємець планує здійснювати вантажні перевезення Україною. Як правильно зазначити місце провадження діяльності в заяві на застосування спрощеної системи оподаткування, адже точну адресу в цьому разі відобразити неможливо?

Працівник оформляє щорічну відпустку з 1 до 10 січня 2020 року включно (на 10 днів). На період відпустки припадає святковий день – Різдво Христове (вівторок 7 січня). Підприємець переніс робочий день із 6 січня на суботу 11 січня. Коли працівник повинен приступити до роботи після відпустки?

Працівник звільняється за угодою сторін 29 листопада 2019 року. Проте з 27 листопада він перебуває на лікарняному. Листок непрацездатності ще не подано, про період хвороби не відомо. Як повинен оплачуватися такий лікарняний? Чи можна звільнити працівника в період хвороби 29 листопада?



Зміст

Актуальна тема

Пiкет пiд Верховною Радою: “Не дамо знищити спрощенку”

Інформ-ревю

Штрафи за несвоєчасну реєстрацію акцизних накладних працюють

Про перенесення робочих днів у грудні

Нові правила ввезення харчових продуктів тваринного походження

Кримінальна відповідальність за фальсифікацію ліків

Покарання за незаконне збагачення

Змiни до iнструкцiї про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті

Робота СЕП НБУ в режимi 23/7 – з квiтня 2020 року

Міжнародна платіжна система TRANSFAST в Україні

Затверджено Положення про квалiфiкованих надавачiв е-послуг

Суд визнав протиправними дії Уряду щодо встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік

Український фонд стартапів починає приймання заявок

Практикум підприємця

Єдинникам 1 та 2-ї групи про річний звіт

Рiчний перерахунок ПДФО – 2019

Квартальна ПДВ-звiтнiсть у єдинника

Вирощування розсади й насiння для продажу: нюанси бiзнесу

Форма 20-ОПП: розглядаємо особливостi

Спецiальне розслiдування нещасних випадкiв

Відповідаємо на запитання

Як зазначити в заяві ЄП невизначене місце провадження діяльності

Робота в разі перенесення святкових днів

Звільнення за угодою сторін у період хвороби

Школа

Строк, термiн чи, можливо, реченець?

Довідкова

Податкова знижка за 2018 рiк

Дискримiнацiя в трудовiй сферi

Округлення зарплати та iнших доходiв

Календар

Календар на січень ФОП-єдинника II групи

Календар на січень ФОП-єдинника III групи

Календар на січень ФОП-єдинника IV групи

Календар на січень ФОП-роботодавця

Календар на січень ФОП-загальносистемника

Количество просмотров: 6395

Новий номер!

  • Чи замінить опис залишку товарів прибуткову накладну?
  • Фізособа є ФОП і найманим працівником: чи можливо це?
  • Транспортні послуги у ФОП на загальній системі: документи, ПММ у витратах

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне