Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




16.04.2020

Чи має право ДПС перерахувати граничний обсяг доходу?

На своїй сторінці в Фейсбуці Ксенія Ляпіна пише про неправомірність відомостей, викладених в інформаційному листі Державної податкової служби України про розрахунок граничних обсягів доходу для підприємців на спрощеній системі оподаткування.

У Законі з 02.04. 2020 встановлені нові ліміти для груп підприємців в річному обсязі. Оскільки не існує ніяких додаткових положень, наведені ліміти не можуть бути перераховані або скориговані в залежності від кількості днів дії старих і нових лімітів.новые лимиты для групп предпринимателей в годовом объеме

Наприклад, якщо підприємець першої групи до 2 квітня перевищив поріг в 300 000 грн, то до 2 квітня він повинен був перейти на іншу групу спрощеної системи або на загальну систему оподаткування. Тепер же він має це зробити, лише якщо до 2 квітня перевищив обсяг реалізації в 1 000 000 грн.

Своїм роз’яснювальним листом ДПСУ вийшла за межі повноважень і допустила порушення, вважає Ляпіна і закликає уряд розібратися і жорстко відреагувати на ситуацію, що склалася.

Джерело: chp.com.ua

 

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1045

Новий номер!

  • Чи діє «воєнна» пільга зі сплати ЄСВ за себе для ФОП у 2024 році?
  • ФОП закрився: ліквідаційна декларація, борг із ЄСВ
  • Які надавати первинні документи в разі фактичної перевірки?

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне