Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




03.12.2020

Обираємо РРО для ФОП: Касова система «все-в-1» для торгівлі, кафе, сфери послуг

На правах реклами

Згідно до Закону України 129-IX, у 2021 році більшість ФОП - платників єдиного податку 2-4 груп матимуть використовувати РРО. Для більшості ФОП застосування РРО почнеться вперше, і це викликає багато питань: який тип та модель РРО обрати, які є правила та ньюанси використання тощо.

Спеціально для потреб типових бізнесів ФОП (малої торгівлі, кафе та сфери послуг, доставки) SystemGroup, один з провідних виробників РРО в України, розробив новий касовий апарат iNNOVATE! 4POS. Апарат вже включено до Державного Реєстру РРО України.

РРО+AndroidiNNOVATE! 4POS працює на ОС Android та містить в собі РРО з фіскальним модулем, сканер 1D/2D штрих-кодів, принтер чеків та касове програмне забезпечення. Система виконує всі функції, необхідні для реєстрації продаж та виконання вимог законодавства:

  • Ідентифікація товарів за штрих-кодом або назвою, або через пошук в каталозі. Попереднє програмування товарів можливе за допомогою експорту або вручну.
  • Створення чеків продажу та чеків повернення. Відкладання чеків по зміні
  • Проведення оплат 10 типів (готівка, платіжні картки, кредит, бонуси, сертифікат тощо), з можливістю комбінувати типи оплат у одному чеку
  • Обчислення вартості покупок, в т.ч. для вагових товарів
  • Застосування знижок та націнок на товар або чек в цілому
  • Облік готівки: службові внесення та винесення по касирах
  • Контроль касової дисципліни. Створення Х та Z-звітів. Відправка звітів до ДПС через WiFi, мобільний інтернет тощо
  • Перегляд звітів про продажі тощо

Незалежність від наявності Інтернет. Наявність фіскального модуля дає розширені можливості роботи off-line: пристрій може реєструвати операції без наявності Інтернет до 72 годин безперервно та без обмежень на місяць.

Як приймати карткові оплати. За бажання приймати оплати платіжними картками iNNOVATE! 4POS може бути підключено до терміналу miniPOS від одного з найбільших банків країни - Приватбанк. Для цього достатньо звернутися до Приватбанк для оренди терміналу і виконати підключення за інструкцією. Всі інтеграції вже виконано та передвстановлено.

Наявність операційної системи Android дає апарату більш широкі можливості, ніж базова функціональність РРО: використання професійних застосунків, ведення обліку, фотографування та сканування тощо.  

Доставка та виїзна торгівля. Якщо ви доставляєте товари або здійснюєте торгівлю поза межами магазину (на ярмарках тощо), iNNOVATE! 4POS дозволить проводити оплати та видавати фіскальний чек на місці продажу, і працюватиме від акумулятора протягом всього робочого дня.

ФОП, які ведуть бізнес в сфері послуг або громадського харчування, зможуть обрати спеціалізовані застосунки в Магазині застосунків iNNOVATE! – зокрема, пристрій вже проінтегровано з популярними системами автоматизації: iiko (для автоматизації HoReCa), РемОнлайн (для СТО та сфери послуг). Список партнерських застосунків постійно поповнюється.

Якщо ви вже використовуєте для автоматизації обліку інший застосунок Android, ви зможете користуватися ним і на iNNOVATE! 4POS. Для цього необхідно буде виконати інтеграцію з фіскальним принтером, аби застосунок міг ініціювати друк чеку та відправлення звітних даних.

Професійний пристрій чи мобільний телефон продавця? Багато шуму створили ствердження щодо можливості використання мобільного телефону як ПРРО. Проте, на практиці використовувати смартфон продавця як інструмент передачі звітності до ДПС виявляється не найкращим варіантом.

По-перше, є питання організаційної безпеки: якщо власник не працює самостійно за прилавком або барною стійкою, то доведеться встановлювати ПРРО та електронний цифровий підпис (ЕЦП) на власний телефон найманого працівника (який після зміни він понесе додому) або купувати окремий пристрій для роботи. По-друге, функціональність ПРРО, що їх пропонує держава, залишає бажати кращого. По-третє, виникають питання щодо відповідальності: якщо достовірність та збереження звітної інформації у фіскальному модулі гарантовано Держреєстром, виробником пристрою та сервісним центром, що обслуговує РРО (і вони несуть за це відповідальність), то робота мобільного телефону і передача даних із застосунку цілком стає відповідальністю підприємця-власника.

Касова система iNNOVATE! 4POS враховує специфіку корпоративного використання: встановити на пристрій можна лише ті професійні застосунки та ПЗ, які дозволено виробником та адміністратором. Касир не зможе гратися у ігри, сидіти у соцмережах або відправити комерційні дані назовні. Апарат буде постійно знаходитися за місцем бізнес-використання (у місці продажу або доставки), і з точки зору крадіжки цінності не має (на відміну від смартфону). Інформацію на фіскальному модулі надійно захищено. У разі перевірок податкової ви зможете надати копію контрольної стрічки, як того вимагає законодавство.

Розширення бізнес-можливостей. iNNOVATE! 4POS підключений до Відкритої фіскальної платформи iNNOVATE!, яка є доступом до багатьох аналітичних та комерційних можливостей, особливо для бізнесу, де є декілька магазинів / закладів. Зокрема, електронні сервіси платформи дозволяють:

  • Централізовано управляти мережею РРО, адмініструвати, виконувати налаштування та усунення збоїв без виїзду до місця торгівлі
  • Отримувати копію звітних даних (КЛЕФ), відправлених до ДПС - бачити звітність за періодами, магазинами, касирами тощо
  • Використовувати гібридні моделі фіскалізації. Наприклад, якщо у вас і фізичні магазини / заклади, і доставка, то для доставки ви зможете використовувати мобільний iNNOVATE! 4POS, а в магазині - класичні стаціонарні фіскальні реєстратори. При цьому дані зі всіх пристроїв будуть зберігатися на сервері консолідовано.
  • Реєструвати РРО / ПРРО у ГНС (або знімати їх з реєстрації) та консолідовано зберігати весь документообіг щодо РРО
  • Віддалено моніторити роботу касових робочих місць, отримуючи своєчасні повідомлення за sms, e-mail
  • Використовувати додаткові сервіси та застосунки для корпоративного управління пристроями: антивірусні програми, системи Mobile Device Management тощо.

Отже, iNNOVATE! 4POS – касова система, що максимально адаптована до вимог типових бізнесів фізосіб-підприємців (ФОП). Він дозволить не тільки виконати вимоги законодавства, а й надасть можливості для автоматизації, ведення обліку та навіть розширення бізнесу.

Докладніше про iNNOVATE! 4POS на сайті виробника.

Консультації та замовлення:

Тел. (044) 494 40 75, (095) 282 34 39
https://systemgroup.com.ua

Поделиться:

Количество просмотров: 6461

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне