Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




17.10.2019

Кібербезпека – захисти свій бізнес

Світовий бізнес у 2021 році може понести збитки на суму 6 трильйонів доларів від кібератак. Такий прогноз повідомили експерти захисту українського кіберпростору під час II Міжнародного форуму «Кібербезпека – захисти свій бізнес», який відбувся 16 жовтня у Торгово-промисловій палаті України.

Захід проходив у рамках Всеукраїнського Місячника кібербезпеки, який цього року підтримала Рада національної безпеки і оборони України. Олексій Данілов, секретар РНБО, зазначив, що сьогодні питання кібербезпеки є питанням номер один для кожної сучасної країни, а спільне завдання бізнесу й влади – створити реальну дієву систему кіберзахисту, щоб жоден агресор не мав можливості зазіхати на безпеку держави.

На форумі доповідачами були понад 30 профільних експертів з державних установ та бізнесу з України, США, Німеччини та Ізраїлю. Участь взяли більше 400 представників центральних та місцевих органів влади, державних підприємств і установ, освітніх закладів, бізнесу з усіх регіонів України та інших країн. Основними темами дискусії стали питання взаємодії бізнес-влади щодо створення Національної екосистеми кібербезпеки, як однієї з основних складових  цифрового перетворення держави, економіки та бізнесу. Присутні погодились, що кібербезпека – це ключ до цифрової економіки і сьогодні в суспільстві існує реальна необхідність концептуального розуміння нової кібербезпекової реальності.

«Кожен рік в навчальних закладах повинен починатися з уроків кібергігієни. Для цього ми нещодавно розпочали співпрацю з Міністерством освіти та науки України. На сьогоднішній день уроки з кібергігієни вже проведено у 30 школах, а до кінця місяця планується у 40 школах.  Адже наша одна з головних функцій - це освіта і просвіта. Потрібно популяризувати кіберзахист, розпочинаючи зі шкіл до потужних просвітницьких акцій», - наголосив віце-президент Київської торгово-промислової палати, голова Антикризового центру кібернетичного захисту бізнесу при ТПП України Володимир Коляденко. Він також проанонсував круглий стіл, який проводитиме 23 жовтня Кіберполіція України у Київській торгово-промисловій палаті.

Голова Кіберполіції Сергій Демедюк продемонструє ефективні засоби протидії шахрайству на кращих практиках кіберзахисту судової системи, законодавства та бізнесу.

Газета «Приватний підприємець» – інформаційний партнер

Матеріал надано відділом корпоративних комунікацій
Київської торгово-промислової палати

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 4540

Ми на Facebook

Популярне