Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




14.11.2019

Вітчизняне жіноче підприємництво розвивається в світовому тренді

В Києві вперше пройшла міжнародна конференція жінок-підприємниць «Успіх в тобі». Під одним дахом зібрались понад 100 учасниць, серед яких українські й зарубіжні спеціалісти, представники влади та бізнес середовища, а також представниці торгово-промислових палат та жіночих бізнес асоціацій з Німеччини, Литви та Хорватії, представниці регіональних торгово-промислових палат України.

«Жіноче підприємництво і лідерство – це зараз світовий тренд. Вже досліджено, що у різних країнах світу відсоток жінок в бізнесі коливається від 3 до 33. Україна знаходиться на середньоєвропейській позиції, адже у нас 28% жінок, які займаються бізнесом», - наголосила Людмила Сізікова - ідейний натхненник конференції, перший віце-президент Київської торгово-промислової палати, голова Комітету жінок-підприємниць.

Досвідом свого успіху поділилась спеціально запрошена бізнесвумен з Німеччини Корнелія Янель. Вона зазначила, що в Німеччині 700 тисяч підприємств малого і середнього бізнесу, якими керують жінки-підприємниці.

Президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський привітав бізнес-леді і підкреслив, що 46 % жінок в Україні є фізичними особами-підприємницями. Однак у представницьких органах влади трохи більше 20 % жінок. «Нам треба брати за основу досвід розвинених країн, де законодавчо регламентовано мінімум третина представництва жінок в наглядових радах», - вважає Микола Засульський.

Організатором заходу був Комітет жінок-підприємниць при Київській торгово-промисловій палаті, який веде активну діяльність з розвитку жіночого підприємництва. Головна мета конференції полягала в тому, щоб згуртувати ділову спільноту та підтримати розвиток жіночого лідерства, об’єднати зусилля жінок-підприємниць європейських країн до сталого розвитку.

Учасниці конференції «Успіх в тобі» отримали можливість поспілкуватися, поділитися власними думками, розповісти про бізнес, знайти партнерів, співробітників, колег, інвесторів і просто однодумців.

 

Організатори заходу повідомили, що на наступний рік у столиці України в листопаді вже заплановано провести другу міжнародну конференцію жінок-підприємниць, де очікується більше представниць із європейських торгово-промислових палат і українських підприємств, очолюваних жінками.

Прес-служба Київської ТПП

Інформаційний партнер: газета "Приватний підприємець"

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 4354

Ми на Facebook

Популярне