Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




«Приватний підприємець» № 11, 13 червня 2019

Архів газети

 

Анонс


Інспекційні відвідування скасовано – чи можна розслабитися?

Ольга ШЕВЦОВА

Донедавна до підприємця будь-якої миті без попередження могли нагрянути контролери. Такими були представники Держпраці та інспекцій із праці органів місцевого самоврядування, які проводили позапланові інспекційні відвідування для перевірки правильності оформлення працівників. На щастя, тепер їх «набіги» в судовому порядку визнано незаконними. Та повністю розслаблятися підприємцям не варто. Ми розповімо чому.

Послуги та оплата Інтернетом: чи потрібен єдинникові РРО?

Ольга ШЕВЦОВА

Підприємець надає консультаційні послуги широкому колові осіб. Найчастіше це відбувається у формі спілкування через Скайп або Фейсбук. Індивідуальні консультації доповнюються матеріалами, складеними персонально для замовника, які надсилаються електронною поштою. З'ясуємо, які нюанси мають розрахунки за такого виду діяльності.

Чи можлива оренда приміщення без орендодавця?

Ольга ШЕВЦОВА

Підприємець орендує приміщення у фізичної особи, у якої воно перебуває у власності. Орендодавець помер. Як правильно діяти орендареві? Чи припиняється договір оренди в цьому разі? Чи може орендар користуватися приміщенням до набуття спадкоємцями законних прав на нього? Які обов'язки в спадкоємців?

Вантажоперевезення: габаритно-ваговий контроль

Анна АЙВАЗОВА

Багатьом водіям вантажних автомобілів доводиться стикатися з процедурою габаритно-вагового контролю. Під час її проведення фахівці Укртрансбезпеки та представники Нацполіції зважують великовантажні авто та заміряють габарити вантажу, що перевозиться. Для чого це потрібно? Що треба знати власникам таких автомобілів, аби контроль проводився в межах закону? На ці та інші запитання відповість автор публікації.

Комісія із соцстраху у ФОП

Вікторія ЛОБОДА

Рішення про призначення виплат за рахунок коштів Фонду соціального страхування ухвалює комісія (уповноважений) із соціального страхування. Наявність такої комісії (уповноваженого) у разі використання праці найманих працівників є обов'язковою. Про те, якими документами потрібно оформити створення комісії в підприємця, розповімо в цій публікації.

Премії у ФОП

Вікторія ЛОБОДА

Підприємці нерідко використовують систему преміювання працівників. У цьому разі потрібно згадати про структуру заробітної плати. Про неї, а також про те, як скласти Положення про преміювання (наведемо його зразок), нарахувати податки та відобразити у звітності, розповімо в цій статті.

Відповіді на запитання

Я – єдинник другої групи, найманих працівників немає. Збираюся написати до податкової заяву на відпустку, але цілий місяць відпочивати не планую. Чи буде звільнення від сплати єдиного податку, якщо зазначити в заяві період відпустки менший, ніж місяць?

Єдинник другої групи здає в оренду єдинникові другої групи приміщення в оренду. Як виписати правильно рахунок на оплату комунальних послуг, адже орендодавець не має ліцензії на постачання комунальних послуг?

Як визначити суму турзбору для однієї людини, якщо вона заселяється в тримісний номер? Чи включається до доходу ФОП-єдинника сума турзбору й чи потрібно відображати її в книзі доходів? Чи виписувати окрему квитанцію на турзбір?

ФОП зареєстрований в Україні. Відкрив 2018 року за кордоном рахунок як фізособа-громадянин. Ліцензію в НБУ не отримував. Чи загрожують підприємцеві якісь штрафи? Якщо так, то які держоргани можуть їх застосувати?

Підприємець – єдинник другої групи купує в населення побутову техніку б/в (плити, холодильники, пральні машини) і продає її фізичним особам. Магазину немає. Продаж здійснюється зі складу. Чи повинен він застосовувати РРО, якщо за техніку розраховуються готівкою або перераховують гроші на рахунок із картки? Дохід не перевищує 1 млн грн на рік.

Підприємець-загальносистемник приймає оплату через термінал. Якою датою в Книзі ОДВ зазначати отримання такої виручки: за датою зарахування коштів на поточний рахунок чи за датою проведення операції оплати через POS-термінал та РРО?

Загальносистемник припустився помилки під час перерахування зарплати на карткові рахунки працівників – сума за відомістю відрізнялася від суми в платіжному дорученні. Банк повернув ці кошти. Як правильно оформити таку операцію в Книзі ОДВ, щоб вона не була доходом?

Єдинник другої групи планує здійснювати продаж електроінструментів і запчастин до них, а також госптоварів у магазині та на ринках. Які КВЕД потрібно зареєструвати? Чи застосовувати РРО?



Зміст

Актуальна тема

Ιнспекційні відвідування скасовано – чи можна розслабитися?

Інформ-ревю

Унесено змiни до порядку держреєстрації

Продовження дії дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки

Реєстрація та отримання ліцензій на реалізацію та зберігання пального

Відстрочено запровадження штрафів за порушення тимчасового ввезення автомобілів

Плата за землю єдинником

Про роботу з розмінними монетами

Залік зустрічних однорідних вимог у сфері ЗЕД

Наявність ТТН підтверджує реальність господарської операції

Розпорядження рахунком підприємця

Звітність, якщо фізособа одночасно є єдинником та незалежним професіоналом

Зверніть увагу на те, що

Практикум підприємця

Послуги та оплата Ιнтернетом: чи потрібен єдинникові РРО?

Чи можлива оренда приміщення без орендодавця?

Вантажоперевезення: габаритно-ваговий контроль

Комісія із соцстраху у ФОП

Премії у ФОП

Відповідаємо на запитання

Чи буде звільнення від ЄП, якщо відпустка менша, ніж місяць

Рахунок на відшкодування комуналки єдинником

Турзбір: визначення ставки

Відкрито рахунок за кордоном: чи потрібна ліцензія?

Торгівля побутовою технікою б/в – чи потрібен РРО?

Дата доходу під час розрахунків через термінал у загальносистемника

Чи всі повернення відображаємо в облікові загальносистемника?

КВЕД та РРО для торгівлі електроінструментами

Довідкова

Як попередити самовільне зайняття земельної дiлянки

Електронна форма витягу з реєстру ЄП

Школа

По-багатому = по-бідному

Календар

Календар на липень ФОП-єдинника II групи

Календар на липень ФОП-єдинника III групи

Календар на липень ФОП-єдинника IV групи

Календар на липень ФОП-працедавця

Календар на липень ФОП-загальносистемника

Количество просмотров: 7506

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне