Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




15.07.2010

Облік товарних запасів не повинні вести фізичні особи-підприємці

За зверненням Оксани Продан, під головуванням Віце-прем'єр-міністра України С.Л. Тігіпка, 20.05.10. відбулась нарада щодо обстежень органами державної податкової служби суб’єктів підприємницької діяльності та застосування до платників єдиного податку-фізичних осіб санкцій за відсутність обліку товарних запасів.

Участь у засіданні прийняли Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Л.Козаченко та О.Продан, представники Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Державної податкової служби України та Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У своїй доповіді, О.Продан наголосила на необхідності відкликання листа ДПА України від 25 грудня 2009 року №28923/1/23-7017/1485 як такого, що не відповідає чинному законодавству та порушує права суб’єктів підприємницької діяльності. Крім цього вона зазначила про необхідність наявності Порядку проведення обстежень до їх проведення.

Не зважаючи на заперечення представників Державної податкової служби та Міністерства фінансів, заступник Міністра юстиції України повністю підтримала позицію Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України і повідомила, що до кінця дня С.Тігіпку буде наданий офіційний лист Міністерства щодо невідповідності закону листа ДПА України від 25 грудня 2009 року №28923/1/23-7017/1485, що буде підставою для його відкликання.

За результатами наради Віце-прем’єр-міністр України С.Тігіпко повідомив усім присутнім, що зробить все для забезпечення дотримання прав суб’єктів підприємницької діяльності та роботи органів податкової служби виключно в правовому полі.

Додаток: лист Міністерства юстиції Українищодо листа ДПАУ від 25.12.2009 р.

Источник: РАДА ПІДПРИЄМЦІВ ПРИ КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Поделиться:

Количество просмотров: 4420

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне