Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




11.04.2012

Итоги интернет-конференции «Декларирование доходов граждан»

Каковы особенности декларирования доходов физических лиц полученных в 2011 году? На вопросы ответила и. о. начальника управления налогообложения физических лиц ГНС в Днепропетровской области Татьяна Викторовна Медведовская.



Если мне нечего декларировать, пустую декларацию надо подавать?

Ава :: г. Симферополь : 10.04.2012 г. (14:13)

Дякую за питання. Нормами Податкового кодексу України передбачено, якщо окремі види оподатковуваних доходів (прибутків) не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування, то такі доходи підлягають декларуванню. Водночас нормами Податкового кодексу не передбачено подання податкової декларації про майновий стан і доходи у разі відсутності будь-яких доходів.

 

Добрый день. Весь 2011 год находилась в отпуске по уходу за ребенком до 3-х лет (и до сих пор там). Получала соц. помощь (повышенную, малообеспеченная семья), всего около 7 тыс. грн. за год. Других доходов нет. Не госслужащая. Нужно ли мне подавать декларацию? Спасибо!

Юлия :: 10.04.2012 г. (14:13)

Дякую за питання. Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації) встановлено статтею 179 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VI (Далі – Податковий кодекс).

Так, пунктом 179.1 статті 179 Податкового кодексу визначено, що платник податку зобов’язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) відповідно до цього Кодексу або інших законів України

Нормами Податкового кодексу передбачено, якщо окремі види оподатковуваних доходів (прибутків) не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування, платник податку зобов’язаний самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу податку та подати річну декларацію з цього податку.

Виходячи з Вашого питання, Ви протягом звітного 2011 року не отримували доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню. Тобто Вам подавати податкову декларацію не потрібно.

 

Необходимо ли подавать с декларацией подтверждающие документы?

Лариса :: г. Киев : 10.04.2012 г. (14:23)

Дякую за питання. Згідно з пунктом 176.1 статті 176 Податкового кодексу України платники податку зобов’язані, зокрема, на вимогу органу державної податкової служби та в межах його повноважень, визначених законодавством, пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації.

 

Добрый день! При декларировании гражданских доходов предпринимателем 2011 г. проработавшем на едином налоге надо ли заполнять графы об имущественном состоянии, наличии счетов, депозитов?

Ирина :: г. Керч : 10.04.2012 г. (14:25)


Дякую за питання. Податкова декларація про майновий стан і доходи складається з восьми розділів, зокрема, в розділі VII відображаються відомості про нерухоме майно та у розділі VIII - відомості про рухоме майно. Додаток 7 до податкової декларації заповнюють лише державні службовці.

 

Татьяна, а не стыдно Вам работать в разбойничьем государственном учреждении?

Андрей :: г. Севастополь: 10.04.2012 г. (14:27)

Сьогодні багато робиться для того, щоб підвищити престиж податкової служби в очах суспільства. Всі можуть бачити, що з метою налагодження та підвищення партнерських відносин між податковою службою та платниками податків з кожним роком розширюється коло послуг, які надаються платникам податків. Робота сучасної податкової служби, в тому числі Дніпропетровської області, переорієнтується на надання платникам якісних послуг. Тому, втілюючи ідеологію партнерських стосунків з платниками податків, щомісячно протягом року податкова служба планує вводити новації, направлені на покращення обслуговування. Зокрема, розробляються плани заходів з утворення центрів обслуговування платників податків. Так, до кінця року центри з обслуговуванню платників податків буде відкрито при кожній податковій інспекції.

Добрый день. В прошлом году получил в наследство квартиру родителей. Наследник первого родства. Нулевая ставка. Нужно ли подавать декларацию? Спасибо за ответ

Сергей :: г. Никополь : 10.04.2012 г. (14:29)

Дякую за питання. Як передбачено пунктом 179.2 статті 179 Податкового кодексу України обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним, якщо він отримував, зокрема, доходи у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку.

Тому якщо Ви не отримували протягом 2011 року інших ніж спадщина доходів, що підлягають декларуванню, Вам не обов’язково подавати податкову декларацію.

 

Добрый день! Имеет ли право работник МВД на налоговую скидку по обучению?

Ксения :: 10.04.2012 г. (14:35)

Дякую за питання. Відповідно до положень Податкового кодексу України податкова знижка застосовується тільки до доходів у вигляді заробітної плати.

Заробітна плата - це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

Тому якщо Ви отримуєте саме заробітну плату, Ви маєте право на застосування податкової знижки.

Якщо Ви отримуєте грошове забезпечення, то Ви не маєте право на застосування податкової знижки.

 

Добрый день Татьяна. 23 марта здесь была конференция вашего руководителя В.А. Куслия. Я задал ему вопрос, но конкретного ответа не получил. У меня (ЧП на едином налоге 2 гр.) интернет-магазин. Часть денег мне поступает по безналичному расчету, а часть электронными деньгами. В какой графе Книги учета доходов показывать доход, полученный электронными деньгами?

Сергей :: г. Никополь : 10.04.2012 г. (14:39)

Дякую за питання. На жаль, Ваше питання не стосується теми нашої Інтернет-конференції, а саме – «Декларування доходів громадян, отриманих ними протягом 2011 року».

 

Здравствуйте! У физ. лица в прошлом году была продажа личной недвижимости и автомобиля. Все положенные налоги были уплачены в момент сделки. Нужно ли подавать Декларацию о доходах? По-идее, эта информация уже есть в налоговых органах. Стоит ли дублировать?

Юлия :: г. Днепропетровск : 10.04.2012 г. (14:49)

 

Дякую за питання. Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації) встановлено статтею 179 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VI (далі – Податковий кодекс).

Як передбачено пунктом 179.2 статті 179 Податкового кодексу України обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним, якщо він отримував, зокрема, доходи від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок відповідно до розділу IV цього кодексу.

Тому якщо Ви не отримували протягом 2011 року інших доходів, що підлягають декларуванню, Вам не обов’язково подавати податкову декларацію.

 

Татьяна Викторовна, скажите пожалуйста, нужно ли показывать в разделе VI п. 3 расходы на содержание имущества? Если да, то что именно вкладывается в это понятие (оплата квартирной платы, за электроэнергию и т.п.)?

Юлия :: г. Днепропетровск: 10.04.2012 г. (14:53)

Так, Ви маєте рацію.

 

Подскажите, была на едином налоге, с 1 января - на общей системе, но деятельности не веду. Нужно ли к квартальной декларации прилагать приложение 5 с прочерками? Или достаточно указать 0 доходов в р. 3 декларации?

Светлана :: г. Кривой Рог : 10.04.2012 г. (14:56)

Дякую за питання. Додатки до податкової декларації є складовою частиною декларації. У разі отримання доходів від здійснення підприємницької діяльності разом з декларацією заповнюється та подається додаток 5 до декларації. У Вашому випадку додаток 5 можна не подавати.

 

Працюю на громадських засадах в громадській організації. Я - депутат районної ради. Заробітної плати немає. Нерухомого майна не маю. У власності навіть велосипеда нема. На чоловікові - будинок 50 кв. м., дача біля моря на 2-х сотках. Він - фермер, має 5 га землі. Сукупний дохід за минулий рік у чоловіка склав 3200 грн. Витратили на утримання майна 4 тис. грн. Як можна жити в цій країні, де неможливо працевлаштуватися людині з вищою освітою, високими моральними принципами і активною громадянською позицією?

Вікторія :: г. Татарбунари 10.04.2012 г. (15:05)

Дякую. Ваше питання не стосується теми нашої Інтернет-конференції, а саме – «Декларування доходів громадян, отриманих ними протягом 2011 року».

Поделиться:

Количество просмотров: 10240

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне