Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




31.08.2018

4-а група ЄП i для пiдприємцiв

Газета «Приватний підприємець»

Законом України від 10.07.2018 р. № 2497-VIII унесено зміни до ПКУ та деяких законів України. Ці зміни покликані стимулювати утворення та діяльність сімейних фермерських господарств. Фізичним особам – підприємцям, які організували сімейне фермерське господарство, надано можливість бути платниками єдиного податку 4-й групи за умови відповідності сукупності таких критеріїв:

– провадження діяльності – виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до Закону України від 19.06.2003 р. № 973-IV “Про фермерське господарство”;

– заняття виключно виробництвом сільськогосподарської продукції, її переробкою та постачанням;

– провадження господарської діяльності (крім постачання) за місцем податкової адреси;

– невикористання праці найманих осіб;

– членами фермерського господарства такої фізичної особи є лише члени сім’ї цієї особи відповідно до визначення ч. 2 ст. 3 Сімейного кодексу України;

– площа сільськогосподарських угідь у власності та/або користуванні, земель водного фонду в користуванні членів фермерського господарства становить не менше ніж 2 гектари, але не більше ніж 20 гектарів.

Законом також установлено пільговий порядок сплати єдиного внеску для всіх членів фермерського господарства, зокрема його голови (доплата ЄСВ за рахунок Державного бюджету протягом 10 років), та сплати податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї) до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.

Закон набрав чинності 15.08.2018 р. (з дня, наступного за днем після його опублікування).

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3643

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне