Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




06.09.2018

Про сплату ЄСВ загальносистемником

Газета «Приватний підприємець»

Для ФОП-загальносистемників базою нарахування ЄСВ є сума доходу (прибутку), отриманого від їхньої діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО. Утім сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

У разі якщо такий платник не отримав доходу (прибутку) у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу, він зобов'язаний визначити базу нарахування, але не більше за максимальну величину бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом від 08.07.2010 р. № 2464-VI. Утім сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

У Базі знань «ЗІР», категорія 301.09, роз’яснюється: чи застосовується відповідальність до ФОП-загальносистемника, якщо за наслідками звітного кварталу він сплатив ЄСВ в розмірі мінімального страхового внеску з розрахунку за кожен місяць, але менше ніж з розміру чистого доходу, визначеного за такий квартал згідно з даними Книги обліку доходів і витрат.

Зазначена категорія платників зобов'язана сплачувати ЄСВ, нарахований за календар-ний квартал, до 20-го числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ. Суми ЄСВ, сплачені протягом року (до 20 квітня, до 20 липня, до 20 жовтня звітного року й до 20 січня року, наступного за звітним роком), ураховує ФОП-загальносистемник під час остаточного розрахунку, який він здійснює за календарний рік до 10 лютого наступного року, згідно з даними, зазначеними в Податковій декларації про майновий стан і доходи, которая формируется на основании данных Книги учета доходов и расходов.

Нормами чинного законодавства не передбачено застосування відповідальності до ФОП-загальносистемника, якщо за наслідками звітного кварталу він сплатив ЄСВ в розмірі мінімального страхового внеску з розрахунку за кожен місяць, але менше ніж з розміру чистого доходу, визначеного за такий квартал згідно з даними Книги.

Як вибрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3154

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне