Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




12.09.2018

Підтверджувальні документи єдинника

Газета «Приватний підприємець»

Реєстрація суб'єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку. За бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безкоштовно та безумовно отримати витяг із реєстру платників єдиного податку. Витяг є чинним до внесення змін до реєстру.

Отже, документом, що підтверджує факт перебування ФОП на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності й обрані ним види господарської діяльності, є витяг із реєстру платників єдиного податку.

Чи надають ФОП – платники єдиного податку першої – третьої груп іншим суб’єктам господарювання (ЮО та ФОП) для уникнення подвійного оподаткування підтверджувальні документи про застосування спрощеної системи оподаткування, роз’яснюється в Базі знань «ЗІР», категорія 107.12.

Під час нарахування (виплати) фізичній особі – підприємцеві доходу від здійснення нею підприємницької діяльності суб'єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи в джерела виплати, якщо фізособою-підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію документа, що підтверджує його державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності.

З метою виконання положень п. 177.8 ст. 177 ПКУ, незалежно від обраної системи оподаткування, єдиним документом, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб'єкта підприємницької діяльності, є витяг із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Водночас, якщо для суб'єкта господарювання, який здійснює виплату доходів фізичній особі – підприємцеві, важливе підтвердження перебування такої особи на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності з причин, не пов'язаних із виконанням положень п. 177.8 ст. 177 ПКУ, таким документом є витяг із реєстру платників єдиного податку.

Отже, ФОП – платник єдиного податку першої – третьої груп надає юридичним особам та фізичним особам – підприємцям, з якими має господарські відносини, копію документа, який підтверджує державну реєстрацію фізичної особи – підприємця (витяг або виписку з Єдиного державного реєстру, у яких зазначаються види діяльності), та в разі потреби ко-пію витягу з реєстру платників єдиного податку.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 9402

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне