Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

Уголок потребителя

Розсилка новин

13.09.2018

Перевірка порушень у сфері обігу тютюнових виробів

Газета «Приватний підприємець»

Згідно з ч. 2 ст. 20 Закону України від 22.09.2005 р. № 2899-IV “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення” Держпродспоживслужба має право застосовувати фінансові санкції до суб’єктів господарювання в разі порушення норм цього Закону. У цій статті визначено розміри фінансових санкцій та види порушення.

Як повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я в листі від 26.04.2018 р. № 04-25/11-430(89137), такі перевірки здійснюються відповідно до вимог Закону України від 12.05.91 р. № 1023-XII “Про захист прав споживачів” та оформляються відповідними актами. Зокрема, ст. 26 Закону № 1023 передбачено проведення перевірок суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівлі та послуг, з питань дотримання вимог нормативно-правових актів із безпечності продукції, а також правил тор-гівлі та надання послуг, зокрема в закладах ресторанного господарства. При цьому потреба перевірки “дотримання обмежень щодо реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів” є обов’язковою складовою такого контролю й має бути відображена в акті перевірки дотримання законодавства про захист прав споживачів, складеному за формою, за-твердженою наказом Мінекономрозвитку України від 11.01.2012 р. № 24.

Отже, у ст. 20 Закону № 2899 та в ст. 26 Закону № 1023 ідеться про один і той самий документ – акт, який складається за результатами перевірки дотримання прав споживачів, зокрема й дотримання обмежень щодо реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів.

Як вибрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Add comment

Security code
Refresh