Уроки для начинающих предпринимателей

Розсилка новин

14.09.2018

Про витрати фізособи до взяття її на облік

Газета «Приватний підприємець»

У разі взяття на облік як платників податків і зборів осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, орган контролю за основним місцем обліку формує та видає довідку про взяття на облік платника податків, відомості стосовно якого не підлягають включенню до Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, за формою № 34-ОПП.

У разі якщо особа, яка провадить незалежну професійну діяльність, не отримала довідку про взяття на облік, об'єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат.

Чи може фізособа, яка провадить незалежну професійну діяльність, ураховувати витрати, пов'язані з організацією провадження такої діяльності (організація робочого місця, отримання посвідчення, дозволів тощо), які понесені до взяття її на облік як платника податків, роз’яснюється в Базі знань «ЗІР», категорія 105.05.

Фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат, у якій за підсумком робочого дня, протягом якого отримано дохід, на підставі первинних документів здійснюються записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати.

Таким чином, витрати, пов'язані з організацією провадження фізичною особою незалежної професійної діяльності (організація робочого місця, отримання посвідчення, дозволів тощо), які понесені до взяття її на облік як платника податків, не належать до витрат такої самозайнятої особи.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Як вибрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Add comment

Security code