Розсилка новин

24.09.2018

Нові ціни на алкоголь із 2 жовтня

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 05.09.2018 р. № 748 внесено зміни до додатка до постанови КМУ від 30.10.2008 р. № 957 "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв", тобто підвищено мінімальні оптово-відпускні й роздрібні ціни на майже всі види алкогольних напоїв.

Зменшилася лише мінімальна оптово-відпускна ціна на коньяк (бренді) п'ять зірочок та роздрібна ціна на вина в скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л за кодами 2204 10, 2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00 згідно з УКТЗЕД.

Мінімальна роздрібна ціна на вина та вермути в скляній та іншій тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр, 1 літр у скляній тарі розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.

Мінімальна роздрібна ціна на сидр і перрі (без додання спирту), зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з умістом спирту не більше як 8,5 відсотка об'ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.

Мінімальні оптово-відпускні й роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв, визначені (розраховані) згідно з примітками 1–3 цього додатка, заокруглюються:

– у бік зменшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 1 до 4 копійок;

– у бік збільшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 5 до 9 копійок.

Постанова № 748 набирає чинності через 10 днів від дня її опублікування, тобто 2 жовтня 2018 року (опубліковано 22.09.2018 р. в "Урядовому кур'єрі»).

Розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв наведено в оновленому додаткові до постанови № 957.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Add comment

Security code
Refresh