Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




03.10.2018

Дохід єдинника та РРО

Газета «Приватний підприємець»

Згідно з п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

– першої групи;

– другої – четвертої груп (ФОП) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 000 000 грн.

Ці норми не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонтові.

Чи має право ФОП, який сплачує єдиний податок та не перевищив протягом календарного року обсяг доходу 1 000 000 грн, застосовувати РРО без їх переведення у фіскальний режим роботи, роз’яснюється в Базі знань ЗІР» категорія 109.06.

Особа, яка відповідно до положень ст. 9 Закону від 06.07.95 р. № 265/95-ВР має право вести облік доходів та витрат у відповідних книгах без застосування РРО, має право використовувати РРО без їх переведення у фіскальний режим роботи. У разі ж виникнення спору стосовно обсягу продажу, що дозволяє такій особі користуватися пільгами, ураховуються документи, що є продуктом цих РРО.

Таким чином, якщо ФОП – платник єдиного податку відповідно до норм законодавства має право вести облік доходів та витрат у відповідних книгах без застосування РРО, то така особа має право використовувати власні РРО без їхнього переведення у фіскальний режим роботи за умови, що обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 1 000 000 грн.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3137

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне