Уголок потребителя

Розсилка новин

10.10.2018

Звітний період для отримання податкової знижки

Газета «Приватний підприємець»

Платник податку має право включити до податкової знижки в зменшення оподатковуваного доходу фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

За який звітний період подається декларація про майновий стан і доходи для отримання знижки за навчання щодо суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, роз’яснюється у базі знань ЗІР, категорія 103.06.03.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку в річній податковій декларації, яка подається до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. Податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки органу контролю, у якому перебуває на обліку платник податків

Отже, з метою отримання податкової знижки декларація про майновий стан і доходи подається до 31 грудня 2019 року (включно) за звітний 2018 податковий рік.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься (пп. 166.4.3 ст. 166 ПКУ).

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Add comment

Security code
Refresh