Розсилка новин

10.12.2018

Заява за ф. № 1-ЄСВ, якщо ФОП розпочинає незалежну профдіяльність

Газета «Приватний підприємець»

ФОП та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, є платниками єдиного внеску. Чи повинен ФОП, який планує одночасно провадити незалежну професійну діяльність, подавати заяву за ф. № 1-ЄСВ, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 301.02.

Взяття на облік фізосіб, які провадять незалежну профдіяльність, здійснюється на підставі заяви про взяття на облік платника ЄСВ за ф. № 1-ЄСВ та документа, що підтверджує право фізособи на ведення незалежної профдіяльності.

У разі зміни даних про платника ЄСВ до органу контролю подається заява за ф. № 1-ЄСВ із приміткою "Зміни". До заяви додаються засвідчені копії документів, що зазнали змін.

Якщо фізособа зареєстрована як підприємець та розпочинає незалежну профдіяльність, вона подає до органу контролю за місцем свого постійного проживання заяву за ф. № 1-ЄСВ із позначкою "Зміни" та документ, що підтверджує право фізособи на ведення незалежної профдіяльності. Строк подання – протягом 10 календарних днів після держреєстрації незалежної профдіяльності у відповідному уповноваженому органі та отримання документа, що підтверджує право фізособи на ведення незалежної профдіяльності.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет