Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




12.12.2018

Чи має право спадкоємець на повернення надміру сплачених сум ЄСВ

Газета «Приватний підприємець»

Спадкуванням є перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізособи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців) (ст. 1216 ЦКУ). Чи має право спадкоємець на повернення надміру або помилково сплачених сум єдиного внеску в разі смерті ФОП, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 301.10.

Платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування є: роботодавці; ФОП; особи, які провадять незалежну професійну діяльність; члени фермерського господарства; особи, які беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Суми помилково сплаченого ЄСВ зараховуються в рахунок майбутніх платежів ЄСВ або повертаються платникам. Обов'язковою умовою повернення надміру та/або помилково сплачених сум ЄСВ є заява платника про таке повернення, що подається до органу контролю, на рахунок якого сплачено суми ЄСВ.

Отже, у разі смерті ФОП – платника ЄСВ його спадкоємець не має права на повернення надміру або помилково сплачених сум ЄСВ, оскільки в розумінні Закону від 08.07. 2010 р. № 2464-VI спадкоємець не є платником ЄСВ і на нього не поширюються права та обов'язки платника.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1772

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне