Розсилка новин

20.12.2018

Надання бухгалтерських послуг ФОП-єдинниками

Газета «Приватний підприємець»

Не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої груп ФОП, які здійснюють діяльність у сфері аудиту (пп. 291.5.2 ст. 291 ПКУ). Чи має право ФОП, який здійснює діяльність у сфері бухгалтерського обліку, перейти на спрощену систему оподаткування, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 107.03.

Аудиторська діяльність – незалежна професійна діяльність аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності, зареєстрованих у Реєстрі аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності, з надання аудиторських послуг.

Бухгалтерський облік – це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передавання інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для ухвалення рішень.

Зважаючи на те що діяльність у сфері бухгалтерського обліку та діяльність у сфері аудиту за своєю сутністю є різними видами діяльності, ФОП, які надають виключно бухгалтерські послуги, мають право перебувати на спрощеній системі оподаткування та бути платниками єдиного податку.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет