Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




26.12.2018

Сума допомоги "пакунок малюка" не підлягає оподаткуванню ПДФО

Газета «Приватний підприємець»

Право на отримання допомоги "пакунок малюка" мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України й народили живонароджену дитину.

Чи підлягає обкладенню податком на доходи фізосіб дохід фізособи у вигляді одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", що надається згідно з постановою КМУ від 20.06.2018 р. № 512 під час народження дитини, роз’яснюється в Базі знань „ЗІР”, категорія 103.02.

Надання під час народження дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім'ям, у яких народилася дитина (п. 3 Порядку надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", затвердженого постановою КМУ від 20.06.2018 р. № 512).

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема, такі доходи, як сума державної та соціальної матеріальної допомоги (пп. 165.1.1 ст. 165 ПКУ).

Отримання допомоги "пакунок малюка" не тягне за собою зміни розміру допомоги під час народження дитини та не враховується під час обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

Отже, сума одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", яку отримує платник податку за рахунок субвенцій із державного бюджету, не включається до його загального місячного (річного) оподатковуваного доходу та не підлягає обкладенню податком на доходи фізосіб.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1914

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне