Розсилка новин

04.01.2019

Сплата ЄСВ на неналежний рахунок

Газета «Приватний підприємець»

Сплата ЄСВ на неналежний рахунок тягне за собою неправильний розподіл цієї суми між фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування та пенсійного страхування.

У результаті сплати ЄСВ на неналежний рахунок виникає недоїмка, яка стягується з нарахуванням пені та застосуванням штрафів. Так, за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ накладається штраф у розмірі 20% своєчасно не сплачених сум. Крім того, на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожен день прострочення платежу.

Якщо платник податків має несплачену суму недоїмки, штрафів та пені, то сплачені ним суми ЄСВ зараховуються в рахунок сплати недоїмки, штрафів та пені в порядкові календарної черговості їх виникнення (ІПК ДФС України від 05.09.2018 р. № 3852/6/99-99-13-02-01-15/ІПК).

Зауважимо, що надміру та/або помилково сплачені кошти ЄСВ можна зарахувати в рахунок майбутніх платежів або повернути в порядкові, затвердженому наказом Мінфіну від 16.01.2016 р. № 6.

Розміри мінімального та максимального ЄСВ для підприємців 2019 року

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Ми на Facebook