Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




20.02.2019

Щодо виправлення помилок загальносистемником у податковій декларації

Газета «Приватний підприємець»

Яким чином ФОП на загальній системі оподаткування може самостійно виправити (уточнити) помилки, що містяться в раніше поданій ним податковій декларації про майновий стан і доходи та чи нараховуються в такому разі штрафні санкції та пеня, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 104.09.

У разі самостійного виявлення помилок ФОП зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (п. 50.1 ст. 50 ПКУ).

Форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджено наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859 (у редакції наказу Мінфіну від 06.06.2017 р. № 556), зі змінами та доповненнями.

Уточнення (виправлення) сум податкового зобов'язання здійснюється в р. VII "Розрахунок податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок у попередніх звітних періодах" Декларації. У ньому зазначається сума, на яку збільшується (зменшується) податкове зобов'язання з ПДФО або військового збору у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

У рядкові 27 Декларації проставляється сума штрафу, яка розраховується платником податку самостійно у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок згідно з п. 50.1 ст. 50 ПКУ. Сума пені відображається в рядкові 28 Декларації. Нарахування пені розпочинається після спливу 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1799

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне